Annonce
Esbjerg Energy

Esbjerg Energy fik klø efter god start

Mathias Seldrup blev passeret fire gange i nederlaget til Rungsted. Den sidste Rungsted-scoring blev sat ind i et tomt Esbjerg-mål. Arkivfoto: André Thorup

Esbjerg Energy: Esbjerg Energy tabte tirsdag aften 5-2 på udebane til Rungsted.

Det var ellers Esbjerg, der kom bedst fra start med to scoringer i de første seks minutter. Jeppe Vinther bragte sit hold foran efter fem minutter og 22 sekunder, og under 20 sekunder senere gjorde Brett Welychka det til 2-0 på oplæg fra Andreas Grundtvig og Travis Brown.

Føringen holdt dog ikke perioden ud. Efter godt et kvarter reducerede T.J. Moore i powerplay.

Også i anden periode blev undertalsspillet Esbjergs onde ånd. To gange endda. Først udlignede Rasmus Thykjær til 2-2, og siden bragte Shane Hanna Rungsted på 3-2 i powerplay.

I de sidste minutter bankede Rungsted tingene på plads, da Juuso Pulli og T.J. Moore scorede til 4-2 og 5-2.

Resultatet betyder, at Rungsted overhaler Esbjerg Energy i tabellen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce