Annonce
Sport

Esbjerg Energy fik uventet hjælp: Top fire er inden for rækkevidde

Mark Pederson og hans udvalgte står over for den ultimative test søndag eftermiddag. Foto Claus Fisker

Esbjerg Energy tager til Rungsted med visheden om, at chancen for en ekstra hjemmekamp i kvartfinalen blev betydeligt større fredag aften.

Esbjerg Energy-træner Mark Pederson var ret klar i spyttet, da han forleden vurderede muligheden for en plads i top-fire. Hans hold havde syv nøglekampe tilbage, der var bare ikke plads til ret mange udfald.

Det har på sin vis ikke ændret sig, og Pedersons udvalgte gjorde da også deres del af arbejdet, da det fredag aften blev til en hårdt tilkæmpet 3-1-sejr over Herning på hjemmebane, men de gode nyheder stoppede ikke der.

Langt mod nord var der nemlig en overraskende hjælpende hånd til Esbjerg Energy, da Herlev nærmest sensationelt vandt 3-0 i Aalborg.

Det forsvarende mesterhold kan dermed se tilbage på ikke færre end tre tabte hjemmekampe i træk - mod Odense, SønderjyskE og Herlev. Dermed er Esbjerg Energy nu kun fem point efter Aalborg og har endda spillet en kamp færre.

Det sidste bliver der rådet bod på søndag eftermiddag, når turen går til Hørsholm og mødet med det suveræne tophold og den nykårede pokalvinder, Rungsted.

De hidtidige erfaringer i denne sæson mod Rungsted har været noget lunkne for Esbjerg Energy. De tre første kampe blev tabt med en samlet målscore på 6-15, men det skal med, at vestjyderne faktisk vandt det seneste indbyrdes opgør på egen is med 3-2.

Kampen i Hørsholm spilles 15.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Hovborg har fået sin egen øl

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce