Annonce
Esbjerg Energy

Esbjerg Energy gik amok og scorede syv gange i én periode i 8-4-sejr over Aalborg: Endnu en 6. april til historiebogen

Christian Wejse, der her jubler efter en scoring i kvartfinalen mod Frederikshavn, var også blandt målscorerne, da Esbjerg Energy spillede en forrygende anden periode. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
Et noget vingeskudt Esbjerg Energy-hold overgik sig selv med syv scoringer i anden periode mod Aalborg. Sune Hjulmand stod for dagens detalje og blev dobbelt målscorer.

Ja, 6. april er bare en speciel ishockeydag i Esbjerg.

Og nej, det, der skete 2004, bliver formentlig aldrig overgået, men vi, der var i Granly Hockey Arena denne tirsdag aften i 2021, vil meget sent – eller måske aldrig – glemme det, vi så.

Kampen i tal

Esbjerg Energy-Aalborg 8-4 (1-0, 7-1, 0-3)

1-0 Davis Vandane ass. Shawn O’Donnell (9.47 fem mod fire), 2-0 Søren Nielsen ass. Craig Puffer (23.14), 3-0 Felix Scheel ass. Wiley Sherman (24.31), 4-0 Sune Hjulmand uass (26.11 fire mod fem), 5-0 Christian Wejse ass. Søren Nielsen (28.24), 6-0 Craig Puffer ass. Brady Shaw (30.46 fem mod fire), 7-0 Craig Puffer ass. Søren Nielsen (31.22), 7-1 Martin Lefebrve (32.16), 8-1 Sune Hjulmand ass. Davis Vandane (34.44), 8-2 Josh MacDonald (43.07), 8-3 Julian Jakobsen (49.04), 8-4 Josh MacDonald (56.08)

Udvisninger

Esbjerg Energy 6x2, Aalborg 5x2

8-4 vandt Esbjerg Energy over Aalborg og udlignede dermed til 2-2 i semifinaleserien, og godt nok er nordjyderne med to af de tre sidste kampe på egen is stadig favorit til en plads i finalen, for det her var jo – trods de vanvittige cifre – kun en sejr, men om ikke andet har Aalborg fået det med hjem nordpå, at man aldrig, aldrig, aldrig skal undervurdere Esbjerg Energy.

Det ved jeg såmænd ikke, om de gjorde i denne fjerde kamp, nordjyderne, men hvis de gjorde, var det for så vidt forståeligt nok.

Hjemmekampen i søndags blev vundet i ret overlegen stil, og Esbjerg Energy stillede endnu en gang op uden to af de vigtigste spillere, Cam Knight og Charles Corcoran, og tilmed var Jordan Smotherman røget i karantæne efter den tackling, der gav ham et tidligt bad i søndags. Tre af otte udlændinge ude – over for det et Aalborg-mandskab med fuldt holdkort – det her lignede på forhånd den næstsidste kamp i denne serie.

Det var det ikke.

Men det var formentlig den mest vanvittige.

Annonce

Vanvittig periode

I hvert fald vil anden periode gå over i den nyere vestjyske ishockeyhistorie som noget af det vildeste.

7-1 vandt Esbjerg Energy.

7-1 på 20 minutter mod Aalborg.

Deroppe snakker de sikkert stadig om de tre mål, de scorede på 20 sekunder i kamp et – hernede snakker vi nu om de syv, Esbjerg Energy scorede på godt 10 minutter i kamp fire.

Det ene smukkere end det næste, da hjemmeholdet med hvert skud spillede sig ind i en rus af selvtillid og træfsikkerhed.


Jeg kan godt huske andre gode perioder i et slutspil, men det her er nok det vildeste resultat i en enkelt periode. Det er en kamp, vi kommer til at huske.

Sune Hjulmand, dobbelt målscorer


Hjemmeholdet skøjtede ind til anden periode med den 1-0-føring, Davis Vandane sørgede for midt i en første periode, der faktisk udartede sig til en lidt ond affære. Mundtøj og muskler var spændt til det yderste – det her var krig.

Og jeg sad sådan lidt med den fornemmelse, at det godt kunne ende på den grimme måde.

Det gjorde det heldigvis ikke.

Annonce

Vild målkavalkade

I stedet fik vi altså denne målkavalkade, ingen havde kunnet forudse.

Søren Nielsen med en lækker styring og Felix Scheel med et labert hug op i modsatte målhjørne satte med to mål på halvandet minut gang i løjerne, og så var Esbjerg Energy ikke til at stoppe.

Craig Puffer skal have sin del af kreditten med to mål og en assist, men størst af alle denne aften var gode, gamle Sune Hjulmand.

Denne vidunderlige holdspiller og klubmand, der uden at kny udfører alt det møgbeskidte arbejde, han bliver sat til, og som i kvartfinaleserien tog en for holdet som back, fik sin helt fortjente stjernestund. Faktisk to af dem.

Med to fremragende mål.

Det første, da han i undertal fiskede pucken fra en Aalborg-back på egen blå linje, skøjtede alene mod mål, elegant trak uden om målmand Georg Sørensen og lagde den ind til 4-0.

Det andet, da han kort efter Aalborgs reducering til 7-1 igen fik chancen i en to mod en-situation, og ventede, og ventede – og ventede – for så at sende pucken stensikkert forbi Jesper Wulff, der havde afløst den desillusionerede Georg Sørensen.

Hvor havde man undt Sune Hjulmand – og hele holdet – at hallen bare havde været halvt så fuld som for 17 år siden.

Det var den ikke, og et kvalificeret gæt vil være, at det ikke sker mere i denne sæson.

Til gengæld er det nu blevet kropumuligt at komme med et troværdigt bud på udfaldet af denne serie.

Vel er Aalborg stadig svag favorit på grund af den førnævnte hjemmebanefordel, men det ville være vanvittigt at afskrive dette stædige og sejlivede Esbjerg Energy-hold, der denne tirsdag aften trodsede alle odds og endnu en gang gjorde 6. april til en ganske særlig ishockeyaften i denne hal.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce