Annonce
Esbjerg Energy

Esbjerg Energy hænger lidt efter budgettet: Men ny hal har hævet tilskuertallet

Esbjerg Energy har ikke præsteret godt på egen is - her et billede fra 2-1-nederlaget mod Rungsted - og det har kostet tilskuere. Foto: Martin Ravn
Esbjerg Energy ligger bedre på tilskuertal end i guldsæsonen 2016/2017, men mangler stadig godt 200 tilskuere i gennemsnit for at nå op på det budgetterede for grundspillet, Direktøren erkender, at de sportslige resultater har kostet og ærgrer sig over den forspildte mulighed for at arrangere Final4.

Nogen tilskuereksplosion er der ikke sket i Esbjerg Energy siden indvielsen af den nyrenoverede Granly Hockey Arena, og bortset fra kampene mod Herning og SønderjyskE har tilskuertallet ikke været over 2000, men klubben kan dog registrere en beskeden stigning i besøgstallet i sæsonens første otte hjemmekampe i grundspillet.

- Vi ligger på omkring 1600 tilskuere i gennemsnit, og da vi har budgetteret med 1800 i grundspillet, halter vi lidt bagefter. Men det er alligevel en stigning i forhold til guldsæsonen 2016/2017, da der var 1400 i gennemsnit til grundspilskampene, siger direktør Peder Krogsgaard, der peger på de svigtende sportslige resultater som en væsentlig grund til, at der stadig mangler en del tilskuere for at ramme budgettet.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi havde håbet på at komme med i Final4, og det er en klar skuffelse, at vi ikke gjorde det. Dels har det kostet tilskuere, og dels havde vi håbet på at få lov til at arrangere finalestævnet, vi har faktisk været i gang med forberedelserne siden sæsonstarten, fortæller Peder Krogsgaard.

Annonce

Kassekampe i vente

Han kan glæde sig over en stigning i salget af sæsonkort, der nu har rundet 2000 – inklusive sponsorer – og samtidig glæder han sig også over, at den nye hal har tiltrukket nye tilskuere til ishockey.

- Vi har klart kunnet mærke, at der er kommet nye tilskuere i hallen. Tilskuere, der ikke tidligere gik til hockey, og samtidig er der mange forskellige grupper, der har købt sæsonkort, siger Peder Krogsgaard, der samlet set er udmærket tilfreds med tilskuertallet, når man tager de sportslige resultater i betragtning, og han er ret sikker på, at klubben når de budgetterede 1800 i gennemsnit til grundspilskampene – dem resterer der 16 af i Granly Hockey Arena.

- I næste uge har vi en hjemmekamp mod Aalborg, hvor vi har arrangeret noget fest i forbindelse med kampen, der kommer en kamp mod SønderjyskE i julen, og så ved vi jo af erfaring, at der bare kommer flere folk i hallen, som sæsonen skrider frem, siger Peder Krogsgaard, der i sagens natur håber på pæn tilstrømning torsdag aften, når Frederikshavn kommer på besøg.

Hvis sportslige resultater kan lokke flere i hallen, gjorde Esbjerg Energy sit til at øge tilskuertallet med den overbevisende 4-1-sejr over Herlev tirsdag aften.

Kampen mod Frederikshavn spilles allerede 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];