Annonce
Sport

Esbjerg Energy henter All Star-spiller hjem igen

Mark Derlago skal spille i den gulde Energy-trøje i den kommende sæson. Foto: Jan Korsgaard

Særdeles temperamentsfuld, men også noget af en målmaskine. Man får det hele med canadiske Mark Derlago, og Energy-cheftræner Mark Pederson glæder sig over at have den rutinerede forward tilbage.

92 point i 51 kampe - og så sluttede han ellers lige sæsonen af med at få sig fem spilledages karantæne for at gå løs på SønderjyskE's Steffen Frank i den sidste kamp i DM-finalen.

Mark Derlago er en fantastisk ishockeyspiller, når han formår at tøjle temperamentet - og nu er den 32-årige forward så tilbage Esbjerg Energy på en etårig aftale.

- Det er en spiller, jeg ken­der rigtig godt og har trænet i flere omgange. Du ved præcis, hvad du får med ham - en sublim målscorer, en spiller med gode lederegenskaber som er meget professionel, der bare elsker at spille ishockey. Sådan en type kan alle mandskaber bruge, og han kender jo ligaen og omgivelserne her i Esbjerg, siger cheftræner Mark Pederson.

Derlago spillede for Energy sæsonen 2014-15 og leverede på øverste spillemæssige hylde sammen med Andrew Clark, der dog ikke følger med denne gang.

Både Derlago og Clark fik en plads til ligaens All Star-hold, men Energy måtte i den sæson se sig slået i finalen af SønderjyskE med 4-1 i kampe.

Annonce

Går efter guldhjelmen

Denne gang skal sølv veksles til guld.

- Jeg kommer jeg tilbage for at vinde mesterskabet. Holdet skal være med helt fremme, og jeg ville elske at vinde en guldhjelm med Esbjerg, understreger Mark Derlago, der gennem hele karrieren har været noget af en målmaskine.

Det har også været tilfældet efter det første ophold hos Esbjerg Energy. Statistikken efter to sæsoner hos det japanske hold Nikko Icebuks og senest hos de daværende mestre fra Nottingham Panthers i England lyder på 183 point i 162 kampe.

­- Min familie og jeg har kun gode minder fra tiden i Esbjerg, så jeg er meget begejstret for at være tilbage. Det spiller selvfølgelig ind, at Mark Pederson fortsat er træneren - han er bare en træner som du vil spille for og vinde under.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce