Annonce
Sport

Esbjerg Energy holdt igen åbent hus

Nicolaj Henriksen havde en travl aften i målet, og han fik ikke altid den hjælp af sit forsvar, han burde kunne forvente. Foto: Chresten Bergh

For anden hjemmekamp i træk formøblede Esbjerg Energy en 2-0-føring. En frygtelig anden periode med et væld af defensive fejl blev afgørende mod Frederikshavn.

Esbjerg Energy slingrer videre i isligaen.

En opløftende sejr i Rødovre skulle være fulgt op af endnu en mod Frederikshavn, men da det tidligere mesterhold igen skulle forsøge at bevise en vis form for stabilitet, gik det igen galt.

4-6 mod Frederikshavn var endnu en påmindelse om, at dette Esbjerg Energy-hold har langt til noget, der bare minder om et passabelt bundniveau.

Annonce

Kampen i tal

Esbjerg Energy-Frederikshavn 4-6 (2-0, 1-4, 1-2)1-0 Niklas Andersen ass. Jeppe Vinther (fem mod fire 11.54), 2-0 Anders Krogsgaard ass. Colin Vock (fem mod fire 15.23), 2-1 Ian Brady (fem mod fire 24.02), 2-2 Dale Mitchell (fem mod fire 26.16), 2-3 Cam Spiro (straffeslag 27.07), 3-3 Victor Björkung ass. Oliver Kjær (29.14), 3-4 Jens Henrik Tönjum (fem mod fire 35.12), 3-5 Christian Jensen (43.26), 4-5 Felix Scheel (fire mod fem 52.40), 4-6 Dale Mitchell (fem mod fire 60.00)

Udvisninger

Esbjerg 16x2, Frederikshavn 1x10, 11x2

Tilskuere

839

Perfekt indledning

Kampen fik den indledning, som træner Mark Pederson havde bedt sine spillere om.

Nogle gange er det nemlig en god ide at gøre, som træneren siger, man skal gøre, og det gjorde Esbjerg Energys spillere. Forstået på den måde, at Mark Pederson efter kampen i Rødovre i fredags havde udstukket den ret enkle retningslinje, at hans hold skulle spille til nul i undertal og score i overtal.

Ikke nogen tosset plan.

Som altså blev udført til perfektion i første periode.

Gæsterne startede bedst og havde altså også to minutter i overtal - uden at Nicolaj Henriksen i Esbjerg Energy-målet dog blev overbebyrdet med arbejde. Rigtig fint boxplay af værterne.

Og rigtig fint power play lidt senere.

Jeppe Vinther satte Niklas Andersen op til et hug fra ni-ti meter lidt ude i højre side - det kan altså godt, unge Andersen.

Lidt yngre Krogsgaard med fornavnet Anders kunne også få minutter senere, da han ved blå linje midt for mål leverede præcisionsarbejde og sendte pucken mod mål - og i mål - i lige præcis den højde, målmandens benskinne ikke kunne gøre noget ved.

Kaos i defensiven

2-0 efter første periode virkede ret betryggende efter anden halvdel af første periode, men der var jo noget med, at Esbjerg Energy havde en lignende føring efter de første 20 minutter i den seneste hjemmekamp mod Aalborg uden, at det hjalp ret meget i den sidste ende.

Dengang reducerede gæsterne allerede efter 13 sekunder af anden periode - denne gang gik der trods alt 242 sekunder, inden det første mål faldt til gæsterne. Men så gik det også helt galt i en anden periode, da Esbjerg Energy nærmest lavede alle de defensive fejl, man kan lave.

Frederikshavn skulle således kun bruge godt tre minutter på at vende 0-2 til 3-2. To mål i overtal og et enkelt på straffeslag - Esbjerg Energys defensive spil så i starten af anden periode nærmest kaotisk ud. Da syntes det mere end nogen sinde at give mening, at klubben lige nu forsøger at samle penge ind til en ny back.

Victor Björkung fik scoret et vigtigt mål til 3-3 og dermed skabt lidt fornyet energi, men minsandten om ikke Esbjerg Energy dernæst formøblede en mulighed i fem mod tre for siden at tage en udvisning for for mange spillere på isen - den udnyttede Frederikshavn så til scoringen til 4-3.

Reducering hjalp ikke

Ikke noget at sige til, hvis det var et noget groggy Esbjerg Energy-hold, der skøjtede ind til anden pause - og ud til tredje periode.

Og det blev ikke ret meget bedre af, at Frederikshavn allerede efter godt tre minutter kom på 5-3. Christian Jensen listede pucken i mål.

Det lignede nådestødet, men det tjener trods alt Esbjerg Energy til ære, at holdet ikke kollapsede totalt i modgang. Felix Scheel fik endda scoret til 4-5 i undertal, og med lidt mere medvind var det end med point.

Det gjorde det ikke, og det skal ikke undre sig over, når man holder åbent hus på den måde, som Esbjerg Energy gjorde denne tirsdag aften.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce