x
Annonce
Sport

Esbjerg Energy jagter den gode følelse

Esbjerg Energy skylder på hjemmebane - i de seneste tre kampe på egen is har holdet smidt en 2-0-føring væk og tabt. Foto: Chresten Bergh

Træner Mark Pederson vil se sine spillere tænke sig bedre om og spille smartere i de kommende kampe.

Ni dages pause - og så et nyt tilløb i jagten på den gode følelse.

For det er den, Esbjerg Energy-træner Mark Pederson og hans spillere mangler og har manglet hidtil i en sæson, der har budt på flere skuffelser end succeser.

- Medgang og modgang er selvforstærkende, og man kan godt mærke, at vi har manglet letheden og sikkerheden i vores spil, siger Mark Pederson.

- Da jeg senest så jer tabe hjemme til Rungsted, sad jeg bagefter med en fornemmelse af, at det var svært at se, hvor forbedringen skal komme fra - forstår du den bekymring?

- Det gør jeg egentlig godt, men igen hænger meget sammen med selvtillid. Når jeg ser Rungsted spille i denne sæson, er det som om, spillerne er 20 procent end i sidste sæson, og det er de jo ikke. De har bare mere selvtillid. Den mangler vi lige nu, og den får du kun ved at vinde.

Selvtillid fik Esbjerg Energy tanket lidt af i Herning for lidt over en uge siden i Herning. Mark Pederson havde gerne fulgt op på den succes med det samme, men efter landskamppausen forventer han tirsdag aften mod Hvidovre at se sine spillere tage tråden op fra 5-2-sejren i det midtjyske.

- Vi tager stadig for mange dumme udvisninger, og det har kostet os dyrt. Det er godt, at vi er ivrige og vil hjælpe holdet, men vi skal gøre det på den rigtige måde og spille smart, siger Mark Pederson.

Optakt

IshockeyIsligaen

19.00

Esbjerg Energy-Hvidovre

Esbjerg Energys trup

Ingen ændringer

JV tipper

4-2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Vedsted SøFestival er aflyst

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce