x
Annonce
Ishockey

Esbjerg Energy jagter den gode start

Målmand Mathias Seldrup bliver utvivlsomt en nøglespiller for Esbjerg Energy i denne sæson, og han har gjort det glimrende i testkampene. Foto: Jacob Schultz
Esbjerg Energy vil for første gang i final 4 og har gearet indkøbene til det. Mark Pederson går ind til sin syvende sæson som træner og behandler denne gruppe af spillere lidt anderledes end de øvrige.

Esbjerg Energy: Husker du Esbjerg Energys start på sæsonen for et år siden?

Frygtelig.

Virkelig frygtelig.

Superstjernen Mark Derlago indledte sæsonen med fem spilledages karantæne, de fem kampe gav sølle to point, og så var linjen lige som lagt. Så skulle det blive en bøvlet sæson – det gjorde det så også.

Det skal være anderledes i denne sæson.

Esbjerg Energy har endnu til gode at spille sig i den nye udgave af final 4 tidligt på sæsonen – det skal være anderledes denne gang.

- Jeg ved godt, at hold gerne vil godt fra start og med i final 4, så nemt bliver det ikke, men vi føler os gearet til det i denne sæson. Alene det, at vi starter med syv udlændinge i denne sæson mod seks i sidste sæson fortæller noget om, at vi satser lidt mere på at være klar fra start, siger træner Mark Pederson.

Annonce

Der bliver slået hårdt ned

Han går ind til sin syvende sæson som træner i Esbjerg Energy, og selv om han på ingen måde har opgivet drømmen om et større job i en større liga, er hans fokus helt og fuldt på den klub, der er kommet til at betyde så meget for ham. Og som hele tiden giver ham nye udfordringer.

- Jeg kan lide at være her, og jeg synes, at ishockeyen flytter sig i Esbjerg. Interessen er blevet større, vi har fået ny hal, der sker hele tiden noget nyt, så mit arbejde her udfordrer mig stadig, siger Mark Pederson, der i denne omgang skal arbejde med en forholdsvis ung gruppe spillere, og det gør, at han giver truppen lidt kortere snor, når han ser slinger i valsen.

- Meget tidligt har vi sagt, at vi ikke gider se dumme udvisninger, og at det får konsekvenser, hvis det alligevel sker, og da vi spillede den sidste testkamp i Danmark mod Odense, fik spillerne også ret håndfast at vide, at vi ikke var tilfredse, selv om vi vandt. Thor (assistenttræner Thor Dresler, red.) og jeg slår hårdt ned med det samme, siger Mark Pederson.

God opstart

Esbjerg Energy har efterladt et solidt indtryk i testkampene, hvor det kun er blevet til et smalt nederlag i Vojens på dansk is, og så et klart nederlag på 4-0 til det østrigske hold fra Villach i finalen i en træningsturnering i Bremerhaven – semifinalen blev vundet 5-4 over det svenske hold fra Kristianstad.

Mark Pederson har sagt farvel til de to rutinerede danskere Felix Scheel og Anders Krogsgaard og har ved siden af seks nye udlændinge suppleret truppen med tre nye danskere, erfarne Simon Grønvaldt og de to unge David Madsen og Valdemar Ahlberg. Samlet set er træneren meget fint tilfreds med sin trup, der får til opgave at spille hurtig og pågående ishockey.

- Det bliver en tæt liga igen i år, men jeg synes, vi har holdet og omklædningsrummet til at være med helt fremme. Hvis vi arbejder hårdt og holder mentalt fokus, er det lidt op til os selv, siger Mark Pederson, der tirsdag aften sender sit hold på hjemlig turnerings-is for første gang i udekampen mod Herlev 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce