Annonce
Ishockey

Esbjerg Energy jagter den gode start

Målmand Mathias Seldrup bliver utvivlsomt en nøglespiller for Esbjerg Energy i denne sæson, og han har gjort det glimrende i testkampene. Foto: Jacob Schultz
Esbjerg Energy vil for første gang i final 4 og har gearet indkøbene til det. Mark Pederson går ind til sin syvende sæson som træner og behandler denne gruppe af spillere lidt anderledes end de øvrige.

Esbjerg Energy: Husker du Esbjerg Energys start på sæsonen for et år siden?

Frygtelig.

Virkelig frygtelig.

Superstjernen Mark Derlago indledte sæsonen med fem spilledages karantæne, de fem kampe gav sølle to point, og så var linjen lige som lagt. Så skulle det blive en bøvlet sæson – det gjorde det så også.

Det skal være anderledes i denne sæson.

Esbjerg Energy har endnu til gode at spille sig i den nye udgave af final 4 tidligt på sæsonen – det skal være anderledes denne gang.

- Jeg ved godt, at hold gerne vil godt fra start og med i final 4, så nemt bliver det ikke, men vi føler os gearet til det i denne sæson. Alene det, at vi starter med syv udlændinge i denne sæson mod seks i sidste sæson fortæller noget om, at vi satser lidt mere på at være klar fra start, siger træner Mark Pederson.

Annonce

Der bliver slået hårdt ned

Han går ind til sin syvende sæson som træner i Esbjerg Energy, og selv om han på ingen måde har opgivet drømmen om et større job i en større liga, er hans fokus helt og fuldt på den klub, der er kommet til at betyde så meget for ham. Og som hele tiden giver ham nye udfordringer.

- Jeg kan lide at være her, og jeg synes, at ishockeyen flytter sig i Esbjerg. Interessen er blevet større, vi har fået ny hal, der sker hele tiden noget nyt, så mit arbejde her udfordrer mig stadig, siger Mark Pederson, der i denne omgang skal arbejde med en forholdsvis ung gruppe spillere, og det gør, at han giver truppen lidt kortere snor, når han ser slinger i valsen.

- Meget tidligt har vi sagt, at vi ikke gider se dumme udvisninger, og at det får konsekvenser, hvis det alligevel sker, og da vi spillede den sidste testkamp i Danmark mod Odense, fik spillerne også ret håndfast at vide, at vi ikke var tilfredse, selv om vi vandt. Thor (assistenttræner Thor Dresler, red.) og jeg slår hårdt ned med det samme, siger Mark Pederson.

God opstart

Esbjerg Energy har efterladt et solidt indtryk i testkampene, hvor det kun er blevet til et smalt nederlag i Vojens på dansk is, og så et klart nederlag på 4-0 til det østrigske hold fra Villach i finalen i en træningsturnering i Bremerhaven – semifinalen blev vundet 5-4 over det svenske hold fra Kristianstad.

Mark Pederson har sagt farvel til de to rutinerede danskere Felix Scheel og Anders Krogsgaard og har ved siden af seks nye udlændinge suppleret truppen med tre nye danskere, erfarne Simon Grønvaldt og de to unge David Madsen og Valdemar Ahlberg. Samlet set er træneren meget fint tilfreds med sin trup, der får til opgave at spille hurtig og pågående ishockey.

- Det bliver en tæt liga igen i år, men jeg synes, vi har holdet og omklædningsrummet til at være med helt fremme. Hvis vi arbejder hårdt og holder mentalt fokus, er det lidt op til os selv, siger Mark Pederson, der tirsdag aften sender sit hold på hjemlig turnerings-is for første gang i udekampen mod Herlev 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce