Annonce
Esbjerg Energy

Esbjerg Energy kan sagtens få problemer, selv om bundholdets bid er væk igen

Odense havde tabt 19 kampe i træk, da lykken pludselig vendte. Nu er det hverdag igen. Foto: Nils Svalebøg
Odense Bulldogs er efter fire sejre i træk nede på isen igen. Men Esbjerg Energy er advaret inden fredagens møde.

Pludselig begyndte Odense Bulldogs at vinde.

Ud af ingen ting kom der fire sejre i træk, og frasen om, at fynboerne trods deres status som det absolutte bundhold altid skulle tages meget alvorligt, begyndte at give mening.

Det begyndte faktisk kort, efter at Odense Bulldogs havde tabt 3-2 i Esbjerg 3. januar. Så kom sejrene, to gange over Rødovre, en gang over mægtige Aalborg og en gang over Frederikshavn. Og så blev det hverdag igen. 3-1 i Vojens blev fulgt op af gedigen lussing på 8-2 i Herning i tirsdags. Det mikroskopiske håb om, at Odense Bulldogs mod alle odds måske alligevel skulle nå at indhente Rødovre og spille sig i slutspillet, er dermed reelt væk.

Alligevel gør Esbjerg Energy klogt i at tage fredagens udekamp i Odense dybt alvorligt. Ikke mindst fordi Mark Pedersons hold har haft masser af bøvl med Odense Bulldogs i denne sæson. Samtlige fire kampe er endt med etmåls-sejre - den ene af kampene vandt Odense Bulldogs endda.

Kampen spilles fredag aften 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce