Annonce
Esbjerg Energy

Esbjerg Energy kollapsede i Odense

Matthew Pistilli scorede to gange, men det hjalp ikke alverden. Arkivfoto: Michael Bager
Fynsk scoring i undertal i starten af anden periode blev begyndelsen til enden for Esbjerg Energy.

Vi troede lige, at Esbjerg Energy med 5-2-sejren over Herlev i tirsdags var på rette vej – så kom nederlaget til Odense fredag aften.

7-4 vandt fynboerne i en kamp, som Esbjerg Energy egentlig havde under fuld kontrol. To hurtige mål af Matthew Pistilli og Jesse Mychan gav gæsterne teten, men det skulle vise sig ikke at holde ret længe.

Odense fik reduceret efter et lille kvarter, da Simon Grønvaldt sad i straffeboksen, og da Esbjerg Energy i starten af anden periode kom i overtal, gik det galt igen. Yannick Vedel, der også scorede to gange i 3-2-kampen i Esbjerg for nylig, scorede i undertal og satte for alvor hjemmeholdet i gang. Midt i anden periode havde Odense bragt sig på 4-2, og det hjalp ikke det store, at Matthew Pistilli fik reduceret fem minutter før anden pause – Odense kom på 5-3 blot 17 sekunder senere.

Da fynboerne så også kom bedst afsted i tredje periode med scoringen til 6-3 efter mindre end to minutter, var der reelt ikke mere at spille om, selv om Jannik Christensen fik reduceret til 6-4 kort før tid.

Esbjerg Energy fortsætter siksak-kursen, og på søndag kommer topholdet fra Aalborg på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce