Annonce
Sport

Esbjerg Energy kunne ikke følge op på udesejren i Herning

Esbjerg Energy måtte nøjes med et enkelt point på hjemmebane mod Herning. Foto: Jacob Schultz

Energy: Mark Pederson og hans spillere formåede ikke at følge op på fredagens flotte sejr på 5-1 i ishockeyhallen på heden, da Herning Blue Fox lørdag var på besøg i Esbjerg.

Efter de første 60 minutter stod der 3-3, men da der var spillet tre et halvt minuts overtid, afgjorde Herning kampen.

Det var ellers Esbjerg, der førte an i kampen. I slutningen af første periode gjorde Niklas Andersen det til 1-0. Han spillede en god kamp i Herning og fulgte op med Esbjergs første mål.

Herning Blue Fox udlignede, men i tredje periode scorede hjemmeholdet til både 2-1 og 3-1 ved Sune Hjulmand og Mark Derlago.

Esbjerg Energy holdt Herning fra fadet i stort set hele kampen i Herning, men da det gjaldt lørdag aften, kunne Esbjerg-spillerne ikke forhindre udeholdet i at komme til scoringer. På under fire minutter lynede Herning to gange og udlignede til 3-3.

I overtiden lavede Esbjerg en fejl, der endte med at koste sejren. Niklas Andersen blev udvist, fordi hjemmeholdet havde for mange spillere på isen. Herning scorede 15 sekunder senere og slukkede ishockeyfesten i Esbjerg.

Resultatet betyder, at Esbjerg ligger på femtepladsen med 43 point. Energy har stadig fem point ned til Herning på sjettepladsen.

Annonce

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce