Annonce
Ishockey

Esbjerg Energy lammetævede lokalrivalerne

Mark Pederson står igen i denne sæson i spidsen for Esbjerg Energy. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det blev til en sejr på hele 7-0 over rivalerne fra Herning i den første af rækken af træningskampe.

ESBJERG ENERGY: Meget, meget vellykket.

Det må overskriften på Energys testkamp mod Herning, der på egen is fik en snitter på hele 7-0 (0-0, 2-0, 5-0).

Energy havde bare to af holdets udenlandske spillere - Brett Welychka og Tavis Walsh - på isen i det midtjyske, da de øvrige spilleres arbejdstilladelser endnu ikke er på plads.

Welychka og Walsh gjorde det til gengæld rigtig godt. Welychka scorede to gange og stod også for to assists i kampen, mens Walsh også markerede sig med to assists.

Halvvejs i kampen var stillingen stadig 0-0, men derefter tog Energy altså for alvor fat og gav Herning noget af en øretæve.

Hos Energy var der også mål fra Andreas Pedersen, Valdemar Ahlberg, Sune Hjulmand, David Madsen og Simon Grønvaldt.

Næste træningskamp er hjemme i Granly Hockey Arena på søndag, hvor de forsvarende mestre fra Rungsted kommer forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce