Annonce
Sport

Esbjerg Energy skal sætte i slutspurt

Nikolaj Henriksen stod en vigtig kamp, da Esbjerg Energy fredag mødte Rødover Mighty Bulls. Han reddede blandt andet to straffeslag, da kampen skulle afgøres. Arkivfoto: Chresten Bergh.

Teoretisk set kan Esbjerg Energy stadig nå at ende på en fjerdeplads inden slutspillet. Det kræver dog, at de får maksimumpoint i de sidste tre kampe. Den første er mod Aalborg Pirates på udebane.

Esbjerg Energy: Det kræver en slutspurt, hvis Esbjerg Energy skal nå at overtage fjerdepladsen i tabellen inden slutspillet. Der er tre kampe tilbage, som skal vindes i ordinær spilletid. Første modstander bliver på udebane mod den nuværende nummer fire, Aalborg Pirates.

Men udover maksimumpoint i de sidste kampe kræver fjerdepladsen også, at Aalborg Pirates kun skraber to point sammen i deres sidste kampe.

Selvom det er et lidt kompliceret regnestykke, så synes Esbjerg Energys målmand Nikolaj Henriksen, at holdets situation er ret enkel.

- Det er simpelt nok, det er jo en situation, hvor vi spiller om hjemmebanefordel, og det vil vi selvfølgelig meget gerne have. Der er god stemning på holdet, og vi er optimistiske og glæder os mest af alt bare til slutspillet, siger han.

Helt så ubekymret ser han dog ikke på tirsdagens modstander.

- Det bliver en svær kamp, det ved vi godt. Aalborg har et godt hold. Men samtidig har vi slået dem to gange i de sidste to kampe, vi har spillet mod dem, og ved, vi har en chance for at vinde. De har nogle sindssyg dygtige individuelle spillere, og vi bliver nødt til at lukke ned for dem, hvis vi skal have en chance, siger målmanden.

Annonce

Optakt

Ishockey, metalligaenTirsdag klokken 20.30 Aalborg Pirates - Esbjerg Energy

JV-tipper: 0-2

Der er muligheder

Aalborg Pirates er dog langt fra det niveau, som sidste år sikrede dem mesterskabet. Det betød, at de for to kampe siden fyrede deres træner.

- De havde fået et udtryk, hvor de lignede et hold, der ikke gad kæmpe for hinanden. Man sad med fornemmelsen af, at hvis de gav sig 100 procent, så ville det være et helt andet hold, siger sportsjournalist på Nordjyske, Claus Jensen, der følger holdet tæt.

Selvom noget af gnisten er kommet tilbage efter trænerskiftet, er der stadig langt til sidste års topform. Derudover mangler holdet også sin kaptajn, Julian Jacobsen, som er ude med en skade. Derfor spår Claus Jensen muligheder for Esbjerg Energy.

- Jeg tror, at hvis Esbjerg slår til, så er det ikke et genrejst Aalborg-hold, de kommer til at møde. Så der er muligheder. Når først Aalborg møder lidt modgang, så ligner det, at de går lidt i panik, og usikkerheden kommer ret hurtigt, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce