Annonce
Esbjerg Energy

Esbjerg Energy slået af Herning: Nu er førstepladsen langt væk

Craig Puffer manglede sin faste makker Charles Corcoran, og det gik ud over effektiviteten i den vestjyske offensiv. Arkivfoto: John Randeris
Da Herning kom foran tredje gang i Esbjerg, havde hjemmeholdet ikke længere noget at stå imod med. Nu bliver det meget svært at vinde grundspillet.

Nu bliver det svært for Esbjerg Energy at vinde grundspillet.

Kampen mellem Rungsted og Aalborg var ganske vist ikke færdigspillet, da disse linjer blev skrevet, men uanset resultatet i den kamp lå det fast, at Esbjerg Energy skulle vinde stort set resten af sine grundspilskampe for at kunne true holdet fra Nordsjælland.

Den mission fik det første alvorlige knæk, da Herning fredag aften vandt 4-3 i Esbjerg.

Annonce

Tung Esbjerg-dominans

Esbjerg Energy måtte som vente klare sig uden Charles Corcoran, der fik ikke færre end seks spilledages karantæne for sin tackling på Herlevs Jesper Thörnberg i tirsdags – Corcoran har dermed spillet sin sidste grundspilskamp i denne sæson. Men det forhindrede ikke hjemmeholdet i at lægge et forholdsvis massivt pres på Herning.

Kampen i tal

Esbjerg Energy-Herning 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

0-1 Morten Poulsen (2.52 fem mod fire), 1-1 Christian Wejse ass. Rasmus Bjerrum (10.55), 1-2 Marc McMillan (23.39), 2-2 Shawn O’Donnell ass. Rasmus Bjerrum (25.18 fem mod fire), 2-3 Mark McMillan (42.36), 2-4 Brodie Dupont (50.52), 3-4 David Vandane ass. David Madsen (59.51)

Udvisninger

Esbjerg Energy 3x2, Herning 8x2

Gæsterne kom godt nok foran efter mindre end tre minutter, da Morten Poulsen udnyttede et power play til at liste pucken forbi Thomas Lillie i Esbjerg Energy-målet, men fra af var der stort set ensrettet trafik i retning af Simon Nielsen i den anden ende.

Tre udvisninger til gæsterne hjalp også værterne til at dominere med tungt fysisk spil, men det var faktisk i spillet fem mod fem, at der blev udlignet. Esbjerg Energy opfangede pucken på kanten af Hernings blå linje, Rasmus Bjerrum fandt Christian Wejse med en kort tværpasning, og Wejses svirp med håndleddet var nok til at overliste Simon Nielsen – ikke Herning-keeperens stolteste øjeblik.

1-1 efter første periode kunne gæsterne være bedst tjent, selv om første periode sluttede nogenlunde jævnbyrdigt.

Annonce

Foræring til Herning

Det fortsatte i en anden periode, hvor Esbjerg Energy satte sig selv i problemer med et par fejl, der gav gæsterne føringen. Valdemar Ahlbergs fejlaflevering sendte Cameron Brace alene mod Esbjerg Energy-målet, Thomas Lillie fik ikke greb om pucken efter Braces afslutning, den trimlede ud til siden, hvor Mark McMillan kom til og listede den ind til 1-2.

Føringen holdt dog ikke mere end knap to minutter, så viste Rasmus Bjerrum fornemt overblik, da Esbjerg Energy slog kontra i eget overtal – Bjerrum holdt pucken akkurat så længe, at Søren Nielsen havde trukket forsvarerne med sig, og bagfra kom Shawn O’Donnell og hamrede pucken ind til 2-2.

Herning kom ud af anden periode med en officiel skudstatistik på 18-5, og det siger sig selv, at gæsterne dominerede, men det var kun i ganske enkelte sekvenser, at Thomas Lillie måtte spille op til niveau. I den anden ende var Shawn O’Donnell meget tæt på at gøre det til 3-2 – det var livligt, det var tempofyldt, ikke specielt velspillet, men meget lige – den kunne tippe begge veje.

Annonce

Så gik den ikke længere

Og det varslede jo på sin vis ikke ilde, at Herning også kom foran 3-2 kort tid inde i tredje periode. Herregud, det skete jo også i de to første perioder, at gæsterne scorede først, og begge gange kom Esbjerg Energy tilbage.

Men ikke denne gang.

Da Mark McMillan havde scoret et fremragende mål på oplæg fra Cameron Brace, gled kampen for alvor over i hænderne på gæsterne.

De kunne nu koncentrere sig om at forsvare sig, og det gjorde de kompakt, klogt og effektivt. Esbjerg Energy-offensiven fik stort set ingen plads, og på en aften, da topscorer Brayd Shaw ikke var i nærheden af at gøre en positiv forskel, var der simpelt hen for lidt at skyde med.

Svært blev nærmest umuligt, da Brodie Dupont gjorde det til 4-2 midt i perioden – det så lidt for nemt ud, da han gled ind foran mål og snød Thomas Lillie – og det hjalp ikke det store, at Davis Vandane med godt otte sekunder fik reduceret.

Esbjerg Energy led et noget uventet nederlag, og håbet om at hente Rungsted på førstepladsen led et alvorligt knæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Esbjerg For abonnenter

Bred opbakning til alternativ fritagelse for nationale test: - Det føles rent ud sagt som tidsspilde

Kolding

Fodboldformand jubler: - Vi gør klar til at få op mod 1500 tilskuere på Kolding Stadion

Annonce