Annonce
Sport

Esbjerg Energy-veteran: Modgang gør ekstra ondt, når man har været vant til succes

Sune Hjulmand og Esbjerg Energy har haft meget lidt at juble over i denne sæson. Kun fem sejre er det blevet til. Foto: Martin Ravn

Esbjerg Energy-veteran har meget svært ved at sætte en finger på, hvad der skal til for at vende holdets nedtur. Optimismen er der fortsat, men spillerne mangler oplevelsen af succes flere gange i træk.

Han leder, og han leder, og han leder, men han finder den ikke.

Forklaringen på, hvorfor det ikke fungerer for Esbjerg Energy.

Sune Hjulmand er med sine over 600 kampe ellers en uhyre erfaren herre i denne sammenhæng, men den periode, han og holdet går igennem lige nu, har han svært ved at finde en slags logik i.

Det eneste, han med sikkerhed ved, er, at modgangen gør ondt. Og måske også lidt mere ondt, end den ville gøre på mange andre hold med en lidt mindre glorværdig fortid end Esbjerg Energy - holdet med en semifinale, tre finaler og to mesterskaber bag sig i de seneste fire sæsoner.

- Det er nok rigtigt, at det gør ekstra ondt, når man har været vant til succes, som vi har på det seneste. Jeg prøvede også, hvordan det var at have modgang, da jeg startede som seniorspiller, men i de senere år har vi jo kun kendt til succes, og så er det her en vanskelig situation, siger Sune Hjulmand.

Annonce

Optakt

Ishockey Isligaen

19.00

Esbjerg Energy-Rødovre

Esbjerg Energys trup

Det er endnu uvist, om den nye canadiske back Brady Austin når at få sin arbejdstilladelse og dermed er spilleberettiget.

JV tipper

4-2

Disciplinen er i fokus

Vanskelighederne er målt i tal og point sådan set ret nemme at skære ud, så det er til at forstå. Esbjerg Energy har kun vundet fem af sine første 21 kampe og er lige nu vanvittige 35 point efter topholdet fra Rungsted.

I skrivende stund synes det således mere relevant at frygte for, om det tidligere mesterhold overhovedet kommer i slutspillet, end det synes rimeligt at snakke om, hvad der skal til for at spille op mod de bedste i rækken. Men allermest mening giver det at fokusere på, hvordan holdet kommer på ret spor her og nu, og det er her, Sune Hjulmand vakler. Og leder efter en forklaring.

- Det er ikke sådan, at vi har lavet en hel masse om og spiller på en anden måde, og jeg synes faktisk også, at vi på papiret har et godt hold. Det er nok noget med, at vi først og fremmest skal forsøge at spille simpelt og disciplineret i 60 minutter. Vi har vel kun prøvet at spille godt i hele kampen to-tre gange i denne sæson, og det er alt, alt for lidt, siger Sune Hjulmand.

- Jeg ved godt, det stadig er tidligt på sæsonen, men jeres mål er stadig top-fire, og når jeg ser, hvor svært I har det mod de rigtig gode hold, er det for mig svært at se jer nå op på det niveau i denne sæson?

- Sådan ser jeg ikke på det, og når vi når frem til slutspillet, er jeg sikker på, at vi stadig er et hold, de andre ikke ønsker at møde. I de fleste kampe mod topholdene har vi først og fremmest tabt, fordi vi har fået for mange udvisninger. Det er i hvert fald et fokuspunkt for os. Vores "special teams" (spillet i under- og overtal, red.) skal være bedre, siger Sune Hjulmand, der trods modgangen bevarer sit lyse sind og tror på snarlig bedring.

- Kemien på holdet er god, stemningen er efter omstændighederne fin, så jeg er sikker på, at det nok skal vende. Vi mangler at få flere succesoplevelser i træk, så vi kan få bygget noget selvtillid op. Og det gør vi kun ved at spille godt og ved at vinde, siger Sune Hjulmand.

Næste forsøg på at starte en stime er tirsdag aften hjemme mod Rødovre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce