Annonce
forside

Esbjerg-erhvervsfolk gør sig klar til datacenter-eventyr i Amsterdam

En erhvervsdelegation fra Esbjerg-området er i disse dage i Amsterdam for at lade sig inspirere i forhold til planerne om at gøre det sydvestjyske til et nyt digitalt knudepunkt. Pressefoto

I denne uge flyver en erhvervsdelegation med 39 erhvervsfolk, politikere og embedsmænd fra Esbjerg-området til Amsterdam for at lære, hvordan byen på blot 20 år har opbygget en erhvervsklynge med omkring 345.000 arbejdspladser.

Esbjerg: I Viborg vil Apples nye datacenter fuldt udbygget blive arbejdsplads for omkring 150 personer. Et nogenlunde identisk antal vurderes at få direkte arbejdsplads ved et planlagt datacenter i det østlige Esbjerg mellem motorvejen og Andrup.

Det lyder ikke af meget, har kritikerne fremført.

Men i Amsterdam-området findes det synlige bevis på, hvordan det kommende datacenter i det østlige Esbjerg kan knopskyde og udvikle sig til områdets nye væksteventyr, hvis ellers tingene går op i en højere enhed med tre nye internationale fiberkabler, som lander her i området i 2019, herunder det 7.000 kilometer lange fiberkabel, kaldet Havfrue, som løber under vandet fra USA til den jyske vestkyst.

Annonce

Turen

Erhvervsdelegationen er i Amsterdam fra tirsdag til torsdag, hvor de blandt andet skal besøge verdens største co-location datacenter operatør, Equnix, en af verdens største Internet Exchanges, NL-IX samt Rockstart, som er et succesfuldt miljø for digitale iværksættere.

Gavner hele Danmark

I Amsterdam har hollænderne formået at omsætte internationale fiberforbindelser til en stor erhvervsklynge inden for den digitale infrastruktur bestående af datacentre, såkaldte Internet Exchanges (netværksneutral datacenter, red.), digitale iværksættermiljøer og digitale uddannelser.

Amsterdams digitale infrastruktur har gjort byen attraktiv for store internationale investeringer fra f.eks. giganter som Netflix og Google, og på blot 20 år har Amsterdam opbygget en erhvervsklynge med omkring 345.000 arbejdspladser.

Hele herligheden vil Esbjerg-områdets erhvervsliv naturligvis gerne blive klogere på, og på den baggrund flyver en delegation på 39 erhvervsfolk, politikere og embedsmænd denne uge til Amsterdam.

- Vi glæder os rigtigt meget til at blive inspireret af verdens førende indenfor området. Den digitale infrastruktur, som er under opbygning i Esbjerg-området kan blive begyndelsen på en ny digital erhvervsklynge, som kan skabe vækst, innovation, arbejdspladser og uddannelser i Syddanmark og som vil være til gavn for hele Danmark, udtaler Susanne Nordenbæk, direktør i Esbjerg Erhvervsudvikling, i en pressemeddelelse.

Den grønne energi

Turen er arrangeret af Spar Nord Esbjerg og Esbjerg Erhvervsudvikling, og Klaus Jensen, direktør i Spar Nord Esbjerg, er stolt over den store lokale interesse for erhvervsturen.

­- Jeg synes det er fantastisk, at 29 forskellige virksomheder i lokalområdet ser de nye fiberkabler som et nyt stort forretningspotentiale. I Spar Nord Esbjerg er vi ikke i tvivl om vækstpotentialet, siger han.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) arbejder som formand for Business Region Esbjerg i regi af Fanø, Tønder og Varde kommuner om at gøre området til et nyt digitalt knudepunkt.

- Amsterdam har vist vejen, og det skal vi lære af. Globale virksomheder har jo allerede fået øjnene op for Syddanmark. Vi har masser af grøn energi, et meget stabilt elnet, og gode fiberforbindelser, siger Frost Rasmussen.

Hvis alt forløber efter planerne skal det endnu hemmeligholdt datacenter i Esbjerg påbegynde byggeriet i begyndelsen af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stenkaster skal mentalundersøges

Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce