Annonce
forside

Esbjerg-erhvervsfolk gør sig klar til datacenter-eventyr i Amsterdam

En erhvervsdelegation fra Esbjerg-området er i disse dage i Amsterdam for at lade sig inspirere i forhold til planerne om at gøre det sydvestjyske til et nyt digitalt knudepunkt. Pressefoto

I denne uge flyver en erhvervsdelegation med 39 erhvervsfolk, politikere og embedsmænd fra Esbjerg-området til Amsterdam for at lære, hvordan byen på blot 20 år har opbygget en erhvervsklynge med omkring 345.000 arbejdspladser.

Esbjerg: I Viborg vil Apples nye datacenter fuldt udbygget blive arbejdsplads for omkring 150 personer. Et nogenlunde identisk antal vurderes at få direkte arbejdsplads ved et planlagt datacenter i det østlige Esbjerg mellem motorvejen og Andrup.

Det lyder ikke af meget, har kritikerne fremført.

Men i Amsterdam-området findes det synlige bevis på, hvordan det kommende datacenter i det østlige Esbjerg kan knopskyde og udvikle sig til områdets nye væksteventyr, hvis ellers tingene går op i en højere enhed med tre nye internationale fiberkabler, som lander her i området i 2019, herunder det 7.000 kilometer lange fiberkabel, kaldet Havfrue, som løber under vandet fra USA til den jyske vestkyst.

Turen

Erhvervsdelegationen er i Amsterdam fra tirsdag til torsdag, hvor de blandt andet skal besøge verdens største co-location datacenter operatør, Equnix, en af verdens største Internet Exchanges, NL-IX samt Rockstart, som er et succesfuldt miljø for digitale iværksættere.

Gavner hele Danmark

I Amsterdam har hollænderne formået at omsætte internationale fiberforbindelser til en stor erhvervsklynge inden for den digitale infrastruktur bestående af datacentre, såkaldte Internet Exchanges (netværksneutral datacenter, red.), digitale iværksættermiljøer og digitale uddannelser.

Amsterdams digitale infrastruktur har gjort byen attraktiv for store internationale investeringer fra f.eks. giganter som Netflix og Google, og på blot 20 år har Amsterdam opbygget en erhvervsklynge med omkring 345.000 arbejdspladser.

Hele herligheden vil Esbjerg-områdets erhvervsliv naturligvis gerne blive klogere på, og på den baggrund flyver en delegation på 39 erhvervsfolk, politikere og embedsmænd denne uge til Amsterdam.

- Vi glæder os rigtigt meget til at blive inspireret af verdens førende indenfor området. Den digitale infrastruktur, som er under opbygning i Esbjerg-området kan blive begyndelsen på en ny digital erhvervsklynge, som kan skabe vækst, innovation, arbejdspladser og uddannelser i Syddanmark og som vil være til gavn for hele Danmark, udtaler Susanne Nordenbæk, direktør i Esbjerg Erhvervsudvikling, i en pressemeddelelse.

Annonce

Den grønne energi

Turen er arrangeret af Spar Nord Esbjerg og Esbjerg Erhvervsudvikling, og Klaus Jensen, direktør i Spar Nord Esbjerg, er stolt over den store lokale interesse for erhvervsturen.

­- Jeg synes det er fantastisk, at 29 forskellige virksomheder i lokalområdet ser de nye fiberkabler som et nyt stort forretningspotentiale. I Spar Nord Esbjerg er vi ikke i tvivl om vækstpotentialet, siger han.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) arbejder som formand for Business Region Esbjerg i regi af Fanø, Tønder og Varde kommuner om at gøre området til et nyt digitalt knudepunkt.

- Amsterdam har vist vejen, og det skal vi lære af. Globale virksomheder har jo allerede fået øjnene op for Syddanmark. Vi har masser af grøn energi, et meget stabilt elnet, og gode fiberforbindelser, siger Frost Rasmussen.

Hvis alt forløber efter planerne skal det endnu hemmeligholdt datacenter i Esbjerg påbegynde byggeriet i begyndelsen af 2019.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce