Annonce
Erhverv

Esbjerg får en japansk restaurant i midtbyen

Caikeng Chen Eichenberger kommer til at stå i spidsen for Esbjergs kommende japanske restaurant, Lyokio, som omkring juni måned åbner, hvor tidligere Kok & Kuller lå i Skolegade 53. Privatfoto
Den japanske restaurant, Lyokoi, åbner omkring begyndelsen af juni i Skolegade, hvor senest fiskerestauranten Kok & Kuller lå.

Esbjerg: Endnu et nyt spisested åbner inden længe i Esbjergs centrum. Og endnu en gang får esbjergenserne mulighed for at sætte tænderne i noget nyt og anderledes.

Denne gang er det en japansk restaurant, der åbner i Skolegade 53, hvor Kok & Kuller lukkede sidste sommer, da fiskerestauranten gik konkurs. Tidligere har der også være en argentinsk restaurant i lejemålet, ligesom mange vil huske Restaurant Bourgogne, som i mange år var på adressen i Skolegade.

Den nye japanske restaurant hedder Lyokoi og bag stedet står Xufu Fu og Caikeng Chen Eichenberger, hvor sidstnævnte kommer til at stå for driften af restauranten i Esbjerg sammen med 6-7 ansatte. I forvejen har Lyokoi en restaurant i Randers, som åbnede for knap tre år siden. Her driver Lyokoi en arealmæssigt pænt stor restaurant – i Esbjerg bliver der plads til omkring 70-80 spisende gæster.

Navnet

Navnet Lyokoi er en asiatisk legende om koi-karper, et vandfald og drager. Koi-karper svømmer én gang om året op ad vandfaldet. Vandfaldet er så højt, at toppen ofte ikke er til at se for skyer, men legenden fortæller, at fisken bliver til en drage, når den når toppen. Koi-fisken er samtidig et tegn for lykke.

At valget er faldet på Esbjerg skyldes, at Lyokoi i første omgang går uden om de allerstørste byer herhjemme.

- Vi føler, at Esbjerg er et godt valg for os. Byen har en passende størrelse, og vi synes, at der bør være plads til en japansk restaurant med det, vi står for, fortæller Xufu Fu, der også lægger vægt på, at der i forvejen i Skolegade er et miljø med mange spisesteder.

Annonce

Små japanske retter

Lyokoi er grundlæggende bygget op omkring et sushi-koncept med såvel ”all-you-can-eat” og a la carte, men der er også rig mulighed for at prøve en række småretter fra det japanske køkken som for eksempel kushikatu, som er fisk, rejer, kylling eller oksekøb på spyd, japanske risretter eller Tempura, som er en særlig måde er en måde at friturestege mad i det japanske køkken.

Priserne er moderate og det fremhæves, at sushi-menuerne er skabt af en af landets berømte sushi-kokke, som i sin tid var med, da man startede restauranten i Randers.

Lyokoi forventes at åbne omkring juni. Udlejeren er Stiba Ejendomsinvest, ejet af minkavler Stig Balsby Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce