Annonce
Esbjerg

Esbjerg får verdensmålshus: - Det er ingen vej udenom, og det er hamrende god business

På Havnegade 62 i den gamle havnemesterbolig (baggrunden) starter Gert Barslund i begyndelsen af det nye år et såkaldt verdensmålshus. Her skal han hjælpe virksomheder med at indarbejde verdensmålene i deres forretning. Foto: Mark Michael Hede
Gert Barslund, der står i spidsen for verdensmålsprojektet Vervad, starter fra 1. januar et såkaldt verdensmålshus. Her kan virksomheder få hjælp til at blive mere bæredygtige og indarbejde verdensmålene i deres forretning. Og for initiativtageren er der ikke længere nogen tvivl: Det er en god idé, hvis man vil være konkurrencedygtig i fremtiden.

Esbjerg: Fra begyndelsen af det nye år kommer der nyt liv i den gamle havnemesterbolig i Havnegade. Herfra har Gert Barslund de seneste år drevet virksomheden Samrum, der blandt andet står bag det store og omfattende skoleprojekt Vervad, som har sat fokus på FN’s 17 verdensmål.

Og nu sætter han gang i et nyt projekt, der henvender sig til byens erhvervsliv. Den 1. januar starter Gert Barslund nemlig et såkaldt verdensmålshus.

- Ideen er at hjælpe virksomheder med at finde konkrete måder at arbejde med verdensmål, så de kan integrere det i deres forretning. Mange kunder efterspørger bæredygtighed, så der er ingen tvivl om, at det ganske enkelt er god business, hvis man styrker sin profil i forhold til FN’s verdensmål. Det skal være mere end en knappenål, man sætter på tøjet. Folk skal kunne se, føle og mærke det, siger Gert Barslund.

Annonce

Skal emme af bæredygtighed

Når det nye initiativ starter i begyndelsen af det nye år, vil virksomheder få mulighed for at få sparring fra Gert Barslund, men det er hensigten, at verdensmålshuset ikke bare skal være et konsulentsted.


Mange kunder efterspørger bæredygtighed, så der er ingen tvivl om, at det ganske enkelt er god business, hvis man styrker sin profil i forhold til FN’s verdensmål. Det skal være mere end en knappenål, man sætter på tøjet. Folk skal kunne se, føle og mærke det

Gert Barslund


- Jeg vil også lave workshops og foredrag, hvor man kan blive inspireret af, hvordan andre gør, og så vil der være kunstudstillinger og musik. Det skal være et hus, der emmer af bæredygtighed, ideer og konkretisering af verdensmålene, siger Gert Barslund.

Allerede i januar forventer han at lancere en kunstudstilling, der tager udgangspunkt i verdensmålet ligestilling. Netop det mener han, at flere virksomheder har et behov for at arbejde med.

- Som jeg ser det, er der ingen vej uden om. Hvis man ikke ændrer kønsfordelingen, vil det få negative konsekvenser for forretningen. Så det giver god mening at gå i gang nu, og jeg mærker allerede stor interesse fra virksomheder, der gerne vil indarbejde verdensmål som for eksempel ligestilling.

Annonce

Et hus for alle

Selv om Gert Barslund med verdensmålshuset sigter efter at ramme erhvervslivet i Esbjerg, så lader han det ikke være ved det.

- Privatpersoner, skoler og kommunen vil også kunne se muligheder i at blive klogere på verdensmålene. Det kunne for eksempel være i forhold til byudvikling. Og så skal det være et sted, hvor alle er velkommen til at komme med ideer til, hvordan vi kan skabe mere bæredygtighed. Det skal være noget, vi gør sammen.

Gert Barslund er i forvejen kendt for sit arbejde med verdensmålene i projektet Vervad, og det er netop erfaringer herfra, han vil tage med sig i det nye initiativ.

- Det projekt startede netop for at gøre de ellers meget abstrakte verdensmål mere konkrete. Og den tanke folder jeg nu endnu mere ud. Og det tror jeg, at der er et marked for. Der er simpelthen ikke råd til at lade vær, siger Gert Barslund.

Om Gert Barslund

Gert Barslund er 54 år og bor i Hjerting med sin kone Nanna og deres to børn.

Han er født i Holstebro, men flyttede tidligt til Kolding.

Blev uddannet psykolog i 1993.

Startede i 2017 projektvirksomheden Samrum.

Senere har han startede de to projekter GenIN og Vervad, der henholdsvis er et innovationsprojekt for skolebørn og formidling af FN's 17 verdensmål.

Vervad er for nyligt blevet nomineret til årets verdensmålspris, der uddeles på Christiansborg.

Starter 1. januar et såkaldt verdensmålshus i Esbjerg.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter møde: Ingen udsigt til vagtlægebesøg i mindre byer foreløbig

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Halvdelen af Esbjergs ambulancer er flyttet til Fyn i to uger: Udmattede ambulancereddere er bange for at lade borgere i stikken

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten : Forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Vejen

Kommunen hyldede sine helte: Jernmanden Frank gjorde det umulige trods hård diagnose

Vejen

Klub har næsten fordoblet sit medlemstal: Her står frivillige i kø for at hjælpe

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Esbjerg For abonnenter

Kartoffelpizza-spøgelser, nougat-gravsteder og flagermusbrød: Louise bestod med sjælden topkarakter

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Vejen

Ildsjæle hædret:  Susanne er fast inventar i hallen

Haderslev For abonnenter

Ildspåsættelse gav forløsning: 24-årig brandstifter begyndte karrieren allerede som 16-årig

Nordtyskland

Vælg den rette tv-station: Her kan du følge det historiske valg, hvor tyskerne kan stemme dansk

Annonce