Annonce
Esbjerg

Esbjerg fastholder udendørs fitness - andre kommuner lukker ned

Esbjerg Kommune har ingen aktuelle planer om at lukke for udendørs fitness og kører videre med informativ skiltning. Som det ses af billedet, har Billund Kommune valgt en anden tilgang. PR-foto.
Esbjerg Kommune holder stadig legepladser og udendørs fitnesspladser åbne for brug, selv om en række andre kommuner har lukket af af hensyn til spredning af coronavirus.
Annonce

Esbjerg Kommune har ikke aktuelle planer om lukning af hverken legepladser eller afspærring af udendørs fitnessredskaber af hensyn til faren for smitte med coronavirus via de forskellige redskaber.

Det siger formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (løsgænger), som svar på en henvendelse fra JydskeVestkysten.

En lang række andre af landets kommuner har ellers lukket udendørs fitness-faciliteter - blandt andre Tønder, Billund, Aarhus, Viborg, Odense og Hillerød for blot at nævne nogle stykker af dem, der de seneste dage har valgt at følge en appel fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om at lukke for adgang til udendørs fitness. I kølvandet på dette har enkelte kommuner også valgt at lukke legepladser, idet redskaberne her er ligeså svære at sikre hygiejniske forhold om.

Men ikke i Esbjerg Kommune:

- Vi har ikke p.t. planer om lukning af legepladser eller udendørs fitness med mindre vi konstaterer, at retningslinjer om afstand ikke respekteres. Vi sætter skilte op, hvor vi informerer om Sundhedsstyrelsens retningslinjer, men hvis der kommer nye retningslinjer, ændrer vi selvfølgelig på tingenes tilstand, siger Søren Heide Lambertsen. Han tilføjer, at Esbjerg Kommune i øvrigt informerer om kommunens øvrige rekreative områder, hvor der er god plads til at nyde forårssolen.

Vi sætter skilte op, hvor vi informerer om Sundhedsstyrelsens retningslinjer, men hvis der kommer nye retningslinjer, ændrer vi selvfølgelig på tingenes tilstand.

Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (løsgænger).

Annonce

Andre kommuner

I Tønder Kommune har man skrevet til borgerne:

"I Tønder Kommune følger vi sundhedsmyndighedernes opfordring og spærrer de udendørs fitness-redskaber af med røde og hvide bånd. I det gode vejr kan disse udendørsredskaber virke tillokkende, men det er desværre tæt på umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand ved disse redskaber. Vi håber, I vil hjælpe os med at begrænse smitten ved at bakke op om tiltaget og følge sundhedsmyndighedernes opfordring, for vi skal passe på hinanden".

Viborg Kommune skriver: "...det er umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand på udendørs fitnessredskaber og anlæg. Derfor har sundhedsministeren bedt om, at adgangen til alle disse faciliteter bliver spærret for at mindske spredningen af coronavirus. Det er den opfordring, Viborg Kommune retter sig efter."

Billund Kommune formulerer det blandt andet således: "...det er alvor, når der der forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer - også udenfor hvor mange kommuner har udendørsredskaber, som tiltrækker folk. Ifølge ministeriet er det dog "tæt på umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand på disse udendørs fitness-redskaber", og derfor opfordres alle kommuner til at spærre dem af."

I Odense Kommune opfordres man til ikke at benytte udendørs fitness – og helt konkret er 12 steder blevet afspærret.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce