x
Annonce
Esbjerg

Esbjerg fastholder udendørs fitness - andre kommuner lukker ned

Esbjerg Kommune har ingen aktuelle planer om at lukke for udendørs fitness og kører videre med informativ skiltning. Som det ses af billedet, har Billund Kommune valgt en anden tilgang. PR-foto.
Esbjerg Kommune holder stadig legepladser og udendørs fitnesspladser åbne for brug, selv om en række andre kommuner har lukket af af hensyn til spredning af coronavirus.

Esbjerg Kommune har ikke aktuelle planer om lukning af hverken legepladser eller afspærring af udendørs fitnessredskaber af hensyn til faren for smitte med coronavirus via de forskellige redskaber.

Det siger formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (løsgænger), som svar på en henvendelse fra JydskeVestkysten.

En lang række andre af landets kommuner har ellers lukket udendørs fitness-faciliteter - blandt andre Tønder, Billund, Aarhus, Viborg, Odense og Hillerød for blot at nævne nogle stykker af dem, der de seneste dage har valgt at følge en appel fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om at lukke for adgang til udendørs fitness. I kølvandet på dette har enkelte kommuner også valgt at lukke legepladser, idet redskaberne her er ligeså svære at sikre hygiejniske forhold om.

Men ikke i Esbjerg Kommune:

- Vi har ikke p.t. planer om lukning af legepladser eller udendørs fitness med mindre vi konstaterer, at retningslinjer om afstand ikke respekteres. Vi sætter skilte op, hvor vi informerer om Sundhedsstyrelsens retningslinjer, men hvis der kommer nye retningslinjer, ændrer vi selvfølgelig på tingenes tilstand, siger Søren Heide Lambertsen. Han tilføjer, at Esbjerg Kommune i øvrigt informerer om kommunens øvrige rekreative områder, hvor der er god plads til at nyde forårssolen.

Annonce

Vi sætter skilte op, hvor vi informerer om Sundhedsstyrelsens retningslinjer, men hvis der kommer nye retningslinjer, ændrer vi selvfølgelig på tingenes tilstand.

Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (løsgænger).

Andre kommuner

I Tønder Kommune har man skrevet til borgerne:

"I Tønder Kommune følger vi sundhedsmyndighedernes opfordring og spærrer de udendørs fitness-redskaber af med røde og hvide bånd. I det gode vejr kan disse udendørsredskaber virke tillokkende, men det er desværre tæt på umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand ved disse redskaber. Vi håber, I vil hjælpe os med at begrænse smitten ved at bakke op om tiltaget og følge sundhedsmyndighedernes opfordring, for vi skal passe på hinanden".

Viborg Kommune skriver: "...det er umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand på udendørs fitnessredskaber og anlæg. Derfor har sundhedsministeren bedt om, at adgangen til alle disse faciliteter bliver spærret for at mindske spredningen af coronavirus. Det er den opfordring, Viborg Kommune retter sig efter."

Billund Kommune formulerer det blandt andet således: "...det er alvor, når der der forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer - også udenfor hvor mange kommuner har udendørsredskaber, som tiltrækker folk. Ifølge ministeriet er det dog "tæt på umuligt at opretholde god håndhygiejne og kravet om afstand på disse udendørs fitness-redskaber", og derfor opfordres alle kommuner til at spærre dem af."

I Odense Kommune opfordres man til ikke at benytte udendørs fitness – og helt konkret er 12 steder blevet afspærret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce