Annonce
Erhverv

Esbjerg-firma laver samarbejdsaftale med selskabet bag Tysklands største sundhedsforsikring

Welfaster ApS fra Esbjerg, som gør det i telemedicinsk behandling, har indgået en aftale med Tysklands største sundhedsforsikringsselskab. Foto: PR
Selskabet Welfaster ApS, som gør det i telemedicinsk behandling, har indgået en aftale med Tysklands største sundhedsforsikringsselskab, som skal udbrede Esbjerg-virksomhedens digitale sundhedsløsning.

Esbjerg: Den Esbjerg-baserede virksomhed Wellfaster ApS, tidligere også kendt som Wellfare Denmark, har indgået en aftale med Tysklands største sundhedsforsikringsselskab Die Techniker om at udbrede Wellfasters innovative sundhedsløsning i det store naboland mod syd.

Det oplyser Wellfaster i en pressemeddelelse.

Med aftalen kommer Esbjerg-selskabet, der ejes af Simon Balslev Brandt via Emax Holding ApS, på sigt ud til flere end 13 millioner kroner, svarende til hver 6. tysker, som nu kan se frem til at få adgang til digitalt understøttet fysioterapi via Wellfasters prisvindende platform kaldet ”Virtuel Træning.”

Annonce

Om Wellfaster

Wellfaster har med virtuel træning udviklet et rehabiliteringsværktøj, hvor man ved hjælp af billeder, video, tekst og tale kan vejlede patienten gennem fysioterapiøvelser i eget hjem.

Løsningen beskrives som brugervenlig og afvikles på brugerens egen skærm uden at terapeuten er til stede. Træningsplanen oprettes af fysioterapeuten, og resultaterne af træningen sendes derefter til den tilknyttede fysioterapeut som statistik.

Fysioterapeuten kan kommunikere og løbende ændre planen online, efter behov.

Løsningen har bl.a. vundet Microsofts Globale Innovationspris indenfor eHealth

De positive effekter ved anvendelse i praksis er gennem flere publicerede studier blevet klinisk dokumenteret.

Ifølge pressemeddelelsen imødekommer aftalen en øget efterspørgsel på innovative løsninger der, hvor det virker godt for patienterne, ligesom aftalen gør det muligt, at udnytte de teknologiske muligheder for telemedicinsk behandling samt opfølgning i eget hjem, hvor det giver bedre og billigere behandling.

- Die Techniker er en stærk tysk partner. Med dem får vi en kunde, der er landsdækkende, er stærk indenfor digitalisering, og ikke mindst bygger på stærke og sunde værdier. De har flere år i træk vundet ”Deutchlands beste Krankenkasse”, og at de nu vælger vores platform, er vi naturligvis meget ydmyge omkring - og stolte af, siger direktør i Wellfaster Simon Brandt, der betegner aftalen som stor bedrift efter flere år med store investeringer.

Starter i Nordtyskland

Wallfaster er også dialog med flere andre partnere i Norden, men allerede fra april påbegyndes implementeringen af selskabets platform i første omgang i det nordlige Tyskland.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Wellfaster. Vi kan nu tilbyde et innovativt koncept til patienterne i Nordtyskland. Virksomhedens produkter er klinisk dokumenteret og anvendt i en årrække, hvilket har været en primær årsag til at vælge dem som vores partner til at integrere fysioterapi i den digitale verden, udtaler Søren Schmidt-Bodenstein, der er chef for Die Techniker og regional repræsentation i Slesvig-Holsten.

Ifølge den seneste offentliggjorte årsrapport for Wellfaster ApS fra februar i år havde selskabet i 2020 i tre fuldtidsansatte medarbejdere. Årets resultat blev sidste år løftet fra et minus 155.000 kroner i 2019 til et overskud på 170.000 kroner i 2020. Selskabets egenkapital var dog fortsat i minus med knap 300.000 kroner. Denne ventes dog retableret ved fremtidig indtjening, og der er da også budgetteret med et forbedret resultat i 2021, fremgår det af årsrapporten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce