Annonce
Esbjerg

Esbjerg-firma med kometvækst runder 100 ansatte

Ingeniør'ne runder 100 ansatte og leverer et rekordstort overskud i 2018. Pressefoto
Ingeniør'ne har rundet 100 medarbejdere og lander i sin årsrapport for 2018 et rekordoverskud på 12,5 millioner kroner.

Esbjerg: Få virksomheder i Esbjerg har oplevet så markant en vækst – og samtidig formået at tøjle den – som det rådgivende ingeniørfirma Ingeniør’ne.

På bare fem år er Ingeniør’ne vokset fra 20 til 110 medarbejdere, virksomheden rykkede for knap to år siden i et nyt hovedkontor i det tidligere posthus i Jernbanegade og for nylig åbnede man en helt ny afdeling i Aarhus som supplement til de eksisterende afdelinger i Odense og Kolding.

Udviklingen hos Esbjerg-firmaet er sket, mens ingeniørbranchen i de senere år generelt har været præget af konsolidering med fusioner, opkøb - og centraliseringer. Samtidig har Ingeniør’ne kunnet fremvise årlige vækstrater på 15-20 procent og med åbningen i Aarhus den 1. marts stiger den samlede personalestab op over 110 medarbejdere.

Annonce

Ingeniør'ne

Det rådgivende ingeniørfirma Ingeniør'ne har sin oprindelse i firmaet Frits Nielsen & Jørn Juul Christensen A/S etableret i 1972.

Hovedkontoret ligger i Esbjerg i det ombyggede posthus i Jernbanegade. Derudover har virksomheden åbnet afdelinger i Kolding i 2013, Odense i 2016 og Aarhus 1. marts 2019.

Ingeniør’ne dækker alle ingeniørområder inden for bygge og anlæg, konstruktion, installation, bygherrerådgivning og projektledelse.

Efter en vækst fra 20 medarbejdere til 110 medarbejdere på fem år dækker Ingeniør’ne hele landet.

Er blevet mere kræsne

Og væksten i den esbjergensiske ingeniørvirksomhed ser ud til at fortsætte i de kommende år. Ingeniør’ne har netop offentliggjort sin årsrapport for 2018 med et rekordresultat på bundlinjen. Årets indtjening efter skat var således på knap 12,5 millioner kroner efter skat mod et overskud efter skat på 10,4 millioner kroner året før. Bruttofortjenesten er i perioden steg fra 61 til 71 millioner kroner.

I årsrapporten hedder det, at væksten er opnået gennem organisk vækst og med fokusering på omkostningsstrukturen. Der er ikke noget at sige til, at administrerende direktør og partner, John Andresen, er en tilfreds mand. Han anfører samtidig, at et skarpere fokus på udvælgelsen af store opgaver har bidraget til det flotte resultat.

- Konkurrencemæssigt har vi været lidt mere kræsne i forhold til, hvad vi går ind i, vi er gode til at sprede vores opgaver, og vores medarbejdere har en god debitorstyring, siger John Andresen.

God ordrebog

Som en styrke nævner han, at bredden i virksomhedens opgaver skaber tryghed. Ingeniør’ne udfører en række rådgivningsopgaver, for eksempel renoveringer og nybyggerier for boligforeninger, det samme for sygehuse, anlægs- og miljøprojekter samt CTS-styring og installation med idriftsætning af bygninger.

Ingen af områderne udgør mere end 15-20 procent af den samlede forretning. Det sikrer konjunkturuafhængighed og tryghed i ansættelsen.

Ved renoveringsopgaver, typisk for boligforeninger, kan projekterne være op til 500-600 millioner kroner, mens nybyggerier ligger fra 100 og op til 400-500 millioner kroner. Endnu større opgaver vælges med omhu og vil i reglen foregå i samarbejde med andre rådgivere.

Ifølge John Andresen har Ingeniør’ne i 2019 gang i en god ordrebeholdning, og han forventer et årsresultat på niveau med 18-resultatet. Egenkapitalen i selskabet var med udgangen af året på godt 25 millioner kroner.

I Esbjerg er Ingeniør’ne blandt andet involveret i Lysningen i Esbjerg 63, nye boliger ved Vognsbølparken og Karréen i Kongensgade.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce