Annonce
Esbjerg

Esbjerg-firma med op imod 700 ansatte flytter hovedsæde til Kolding

East Metal flytter hovedsædet på Bavnehøjvej i Esbjerg til Kolding. Foto: Google Streetview
Esbjergbaserede East Metal med op imod 700 ansatte, fortrinsvis i Letland, flytter hovedsædet fra Esbjerg til Kolding. Hensynet til fremtidig rekruttering spiller en rolle, oplyser direktøren.
Annonce

Esbjerg: Den Droob-ejede fastfoodkæde Sunset Boulevard har gjort det. Det samme gælder virksomheder som lakse-fabrikken Vega Sea og Hjem-is. De har alle flyttet firmaets hovedadresse og bunkevis af arbejdspladser fra Esbjerg til Kolding.

Og nu sker det igen.

East Metal med hovedsæde på Bavnehøjvej i Esbjerg, som er en førende leverandør af komplekse stålkonstruktioner – og som i hele koncernen beskæftiger op imod 700 ansatte, langt hovedparten i Letland og Nakskov, flytter nemlig hovedkontoret til Kolding.

Det fremgår af netmediet Metal-Supply.dk, hvor administrerende direktør, Flemming Rasmussen, oplyser, at flytningen blandt andet sker af hensyn til den fremtidige rekruttering. Samme årsag var medvirkende til, at Sunset Boulevard flyttede sit hovedkontor fra Kongensgade i Esbjerg til Kolding.

- Det skyldes egentlig flere faktorer. Vi ønsker at ligge strategisk godt i Danmark i forhold til fremtidig rekruttering, og der kan man sige, at vi har en masse fødekanaler via det danske motorvejsnet. Vi ønsker også at tage hensyn til, hvor vores nuværende medarbejderstab bor henne, og vi må erkende, at med de ændringer vi laver på kontoret her i Esbjerg, så var der et ganske lille antal medarbejdere tilbage, og derfor gav det god mening, udtaler Flemming Rasmussen, som selv bor i Kolding, til Metal-Supply.

Annonce

Flytter til december

De ændringer, han hentyder til, er blandt andet en flytning af virksomhedens bogholderi til Letland, hvor East Metal har tre fabrikker. Samlet set råder East Metal over 40.000 kvadratmeter produktionsarealer fordelt på fire fabrikker.


Det skyldes egentlig flere faktorer. Vi ønsker at ligge strategisk godt i Danmark i forhold til fremtidig rekruttering.

Flemmming Rasmussen, adm. direktør, East Metal


I alt vil der ifølge Flemming Rasmussen i december flytte 15-18 medarbejdere ind i Kolding, og derefter vil afdelingen i Esbjerg reelt være nedlagt. East Metals fabrik i Nakskov bliver ikke påvirket af omstruktureringerne.

East Metal, som arbejder med og fremstiller store og små emner til vindenergisektoren, transportudstyr, kraner og løfteudstyr, og maskiner/maskindele til fremstillingsindustrien, blev oprindelig etableret i 1997 med fem mand i en garage i Letland.

Bent Juul Larsen, Outrup, der i sin tid var med til at stifte det, der i dag er kendt som Granly Gruppen, var i mange år medejer og administrerende direktør for East Metal. Han stoppede sidste år og blev afløst af Flemmming Rasmussen. I samme ombæring øgede majoritetsejer, den markante fynske erhvervsmand Ib Andresen sin ejerandel i East Metal, idet han indskød 20 millioner kroner i selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce