x
Annonce
Esbjerg

Esbjerg-firma trukket med ned af københavner-entreprenørs konkurs

Byggefirmaet Bygcom er gået konkurs. Nu arbejder kurator, advokat Jan Bruun Jørgensen, på helt eller delvist at sælge konkursboets aktiver. Arkivfoto: Holger Madsen.
Kurator i konkursboet efter Bygcom arbejder på et helt eller delvist salg af aktiverne. Han oplyser samtidig, at det er overvejende sandsynligt, at konkursen kommer til at koste penge for nogen.

Esbjerg: Byggevirksomheden Bygcom i Tjæreborg ved Esbjerg var ifølge virksomhedens seneste offentliggjorte regnskab i forvejen hårdt presset på likviditeten, og da den store entreprenørvirksomhed B. Nygaard Sørensen A/S fra Herlev tidligere i denne måned blev erklæret konkurs, blev Bygcom formentlig trukket med ned.

Bygcom havde forholdsvis mange penge til gode hos den store københavnske entreprenørvirksomhed, og det er kurator Jan Bruun Jørgensen, advokat og partner hos Andersen Partners', vurdering, at dette tilgodehavende kan have fået ejerne af Bygcom til selv at indgive konkursbegæring.

- Det har ikke ligefrem været nogen dans på roser for virksomheden, og det er fra min side et kvalificeret gæt, at konkursen hos B. Nygaard Sørensen har været den sidste mavepuster til Bygcom, lyder det fra Jan Bruun Jørgensen.

Annonce
Det har ikke ligefrem været nogen dans på roser for virksomheden, og det er fra min side et kvalificeret gæt, at konkursen hos B. Nygaard Sørensen har været den sidste mavepuster til Bygcom.

Jan Bruun Jørgensen, kurator

Bevarer navnet

Bygcom blev stiftet for lidt mere end fem år siden med hovedaktivitet indenfor fremstilling af valsede, galvaniserede stålprofiler samt bygningselementer baseret på stålprofiler til byggeindustrien i Danmark og nære eksportmarkeder. Virksomheden opererede med nye metoder og materialer tiltrak investorer med risikovillig kapital.

Ifølge Jan Bruun Jørgensen arbejder han nu på flere fronter, hvor han er i dialog med forskellige interesserede om en overtagelse af boets aktiver enten helt eller delvist. Desuden arbejder han på at kradse penge ind til boet i relation til igangværende projekter, hvor der eventuelt er tilgodehavender.

Hans umiddelbare vurdering er, at ingen af de nuværende ejere vil være med i et nyt setup af virksomheden.

Hvordan kan det være, at man stifter et datoselskab ”Datoselskabet af 4. februar 2020 A/S”, som man så lader gå konkurs få dage efter?

- Fordi man har ønsket at kunne bevare navnet Bygcom med den værdi, der ligger i det.

Jan Bruun Jørgensen oplyser også, at Skjern Bank som den konkursramte virksomheds bankforbindelse har tinglyst virksomhedspant, og at han også forventer en række lønmodtagerkrav.

- Grundliggende er det helt overvejende sandsynligt at nogen mister penge, siger han.

Virksomheden havde på tidspunktet for afsigelsen af konkursen rundt regnet ti ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce