Annonce
Sydjylland

Esbjerg-firma vil 3D-printe masker til trængte sygehuse

3D-printeren producerer holderen til ansigtsmasken. Efterfølgende skal der et visir ned foran lavet af overhead-film. Foto: Privatfoto.
Landet over råber sygehusene efter flere værnemidler som ansigtsmasker og visirer. Esbjerg-firmaet In2motion vil komme dem til undsætning og kvit og frit 3D-printe ansigtsmasker til sygehusene.
Annonce

Assistance: Flere sygehuse i Danmark efterspørger ansigtsmasker, åndedrætsværn, visirer og håndsprit. Lægemiddelstyrelsen advarede få dage siden om, at sundhedssektoren risikerer at løbe tør for værnemidler.

Den risiko vil Esbjerg-firmaet In2motion fjerne. Det vil nemlig kvit og frit 3D-printe ansigtsmasker til de trængte sygehuse i Danmark.

- Vi skal alle sammen prøve at hjælpe, hvor vi kan. Vi har redskaberne til at gøre noget, siger Peter Jacobsen, ejer af In2motion, der til dagligt laver 3D-print og sælger filament og printere.

Han vurderer, at han vil kunne lave 20-30 ansigtsmasker om dagen, hvis han sætter et par af hans 3D-printere i gang.

Ideen kommer fra Facebookgruppen ’DK makers mod corona,’ hvor man 3D-printer en holder, der ligner et par briller uden glas. Den har en smal åbning i toppen, hvor man sætter overhead-film ned i, som dækker ansigtet.

Vi skal alle sammen prøve at hjælpe, hvor vi kan. Vi har redskaberne til at gøre noget. Peter Jacobsen, ejer af In2motion,

Annonce

Stort behov

Ideen er i sin spæde fase. Men Peter Jacobsen har været i kontakt med en lokal politiker om at distribuere maskerne til landets sygehuse.

- Målet med projektet er, at man ikke skal stå og mangle det. Det virker fjollet, siger Peter Jacobsen.

Ifølge Facebooksiden ’DK makers mod corona’ har de allerede været i dialog med Region Sjælland om at producere de 3D-printede ansigtsmasker.

- Region Sjælland har sagt, at vi ikke kan producere for mange, står der på Facebooksiden.

Ifølge gruppen er det ikke kun hos hospitalerne, at behovet er stort, men også i kommuner, tandlæger, hjemmepleje, politi og mange flere.

Annonce

10-15 stykker om dagen

Peter Jacobsens firma, In2motion, har tre 3D-printere stående og en masse filament, som bruges til at lave holderne til ansigtsmaskerne. Ejeren har også doneret plastik til de venner og bekendte, som også har en 3D-printer. Han giver også rabat på filament, så folk med lyst til at lave ansigtsmasker kan købe det til indkøbspris.

- Der er rigtig mange, der har 3D-printere derhjemme, og det er et forholdsvis simpelt print at lave holderen. Jeg vil presse på for, at de, der har printere, skal i gang, siger Peter Jacobsen.

Ifølge ham tager det 1-2 timer at lave en holder.

- De fleste kan nå 10-15 stykker om dagen, hvis de holder deres printere i gang, siger han.

Glasset til ansigtsmaskerne bliver lavet af filmen til en overheadprojektor, der bliver brugt i danske skoler. Men da de er lukket, så har Peter Jacobsen forhørt sig, om han måtte bruge det.

- Min kone er lærer, så jeg spurgte, om de ikke havde overhad-film liggende. Hun ringede til skolelederen, og han sagde, at jeg bare kunne komme og hente det, siger Peter Jacobsen.

Lige nu har Peter Jacobsen dog ikke kunne skaffe folk til det logistiske som transport og produktion.

- Alle der kan hjælpe, de skal bare springe på, siger Peter Jacobsen.

Peter Jacobsen opfordrer alle med en 3D-printer derhjemme til at hjælpe med at lave ansigtsmasker. Foto: Privatfoto.
Peter Jacobsens 3D-printere kan printe 20 til 30 ansigtsmasker hver dag. Foto: Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce