Annonce
Esbjerg

Esbjerg: Folkeskoleelever lærer om privatøkonomi

Specialudviklet spil bruges i fire ugers forløb på lokale skoler, hvor formålet er at klæde eleverne på med økonomisk forståelse. PR-foto
Specialudviklet spil bruges i fire ugers forløb på lokale skoler, hvor formålet er at klæde eleverne på med økonomisk forståelse og dermed undgå, at de kommer i økonomisk uføre.
Annonce

Esbjerg: "Ung privatøkonomi" er netop afsluttet for 8. klasseseleverne på Hjerting Skole og Sønderris Skole, og 9. december skal 8. klasserne på Tjæreborg Skole Signatur i gang.

PwC, der er et statsautoriseret revisionspartnerselskab, står bag ideen og forløbet.

- Det har været et spændende forløb, og det har været dejligt at se, at de unge er gået meget motiveret til opgaven. I PwC er vi stolte og glade for at være med til at bidrage til de unges læring og dermed løfte en vigtig samfundsmæssig opgave, da det er helt afgørende, at de unge bliver godt rustet til at træffe sunde, økonomiske valg i fremtiden, siger Palle H. Jensen, partner hos PwC i Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Annonce

Spil med dilemmaer

Et specialudviklet spil er en del af forløbet.

- Spillet indeholder dilemmaer, som holdene skal tage stilling til, og de vil blive fristet af hurtige tilbud undervejs i spillet præcis som i virkeligheden. Der er desuden et fysisk element i spillet, ligesom elevernes engagement også er et afgørende element for at vinde spillet, uddyber Palle H. Jensen.

Eleverne kan godt forstå, hvorfor det er et vigtigt emne at lære mere om.

- Vi har talt meget om, at mange unge mennesker kommer i økonomiske problemer. Så kommer man til at kigge på sine klassekammerater og tænke over, om det mon bliver nogen af os, der en dag ender i luksusfælden. Det har helt sikkert fået mig til at tænke over, hvordan min økonomi skal være i fremtiden, siger Freja Østergaard, 8. A, Hjerting Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce