Annonce
Esbjerg

Esbjerg: Folkeskoleelever lærer om privatøkonomi

Specialudviklet spil bruges i fire ugers forløb på lokale skoler, hvor formålet er at klæde eleverne på med økonomisk forståelse. PR-foto
Specialudviklet spil bruges i fire ugers forløb på lokale skoler, hvor formålet er at klæde eleverne på med økonomisk forståelse og dermed undgå, at de kommer i økonomisk uføre.

Esbjerg: "Ung privatøkonomi" er netop afsluttet for 8. klasseseleverne på Hjerting Skole og Sønderris Skole, og 9. december skal 8. klasserne på Tjæreborg Skole Signatur i gang.

PwC, der er et statsautoriseret revisionspartnerselskab, står bag ideen og forløbet.

- Det har været et spændende forløb, og det har været dejligt at se, at de unge er gået meget motiveret til opgaven. I PwC er vi stolte og glade for at være med til at bidrage til de unges læring og dermed løfte en vigtig samfundsmæssig opgave, da det er helt afgørende, at de unge bliver godt rustet til at træffe sunde, økonomiske valg i fremtiden, siger Palle H. Jensen, partner hos PwC i Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Annonce

Spil med dilemmaer

Et specialudviklet spil er en del af forløbet.

- Spillet indeholder dilemmaer, som holdene skal tage stilling til, og de vil blive fristet af hurtige tilbud undervejs i spillet præcis som i virkeligheden. Der er desuden et fysisk element i spillet, ligesom elevernes engagement også er et afgørende element for at vinde spillet, uddyber Palle H. Jensen.

Eleverne kan godt forstå, hvorfor det er et vigtigt emne at lære mere om.

- Vi har talt meget om, at mange unge mennesker kommer i økonomiske problemer. Så kommer man til at kigge på sine klassekammerater og tænke over, om det mon bliver nogen af os, der en dag ender i luksusfælden. Det har helt sikkert fået mig til at tænke over, hvordan min økonomi skal være i fremtiden, siger Freja Østergaard, 8. A, Hjerting Skole.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Annonce