Annonce
Esbjerg

Esbjerg halter langt efter konkurrerende studiebyer: - Det er uacceptabelt

Esbjerg er som studieby langt efter sine konkurrenter. Det er uacceptabelt, mener leder af Education Esbjerg, Erling Petersson. Arkivfoto
Esbjerg er som studieby en af landets ringeste, viser en undersøgelse. Ud af 21 byer er Esbjerg den 16. bedste studieby i landet. Langt bag mindre byer som Skive og Viborg. Det er uacceptabelt, men der arbejdes på sagen, fortæller leder af Education Esbjerg, Erling Petersson.

Esbjerg: Esbjerg halter håbløst efter sine konkurrerende studiebyer.

Det viser en landsdækkende undersøgelse af studiebyer foretaget af Studentum.dk.

Esbjerg ligger helt nede på en 16. plads ud af Danmarks 21 studiebyer, og det er ikke bare langt bag konkurrerende studiebyer som Odense og Aalborg. Også mindre byer som Herning, Sønderborg, Skive og Viborg klarer sig bedre i undersøgelsen.

Erling Petersson, leder af Education Esbjerg, er utilfreds med Esbjergs lave placering som studieby.

- Det er en uacceptabelt lav placering. Jeg har nogle betænkeligheder ved undersøgelsen. Der er dele af den, man skal tage med et gran salt. Men uanset hvad er det en alt for lav placering for Esbjerg. Det er utilfredsstillende, siger han.

Hvis der skal tiltrækkes flere studerende til byen, som målsætningen er, skal Esbjerg rykke markant længere op på listen over studiebyer.

- Esbjerg bør som minimum være i top ti, gerne højere, siger Erling Petersson.

Annonce

Bedre næste år

Der er allerede iværksat en plan for, hvordan Esbjerg skal kravle højere op ad listen og tiltrække flere studerende til byen.

Blandt andet arbejder Education Esbjerg på at få flere uddannelser til byen, og samtidig skal uddannelserne kobles bedre sammen med erhvervslivet, så det er nemmere at finde et job gennem sin uddannelse.

- Med det projekt, vi lancerer efter efterårsferien, bliver Esbjerg den by, hvor der er flest formaliserede aftaler mellem unge, uddannelser og virksomheder. Så fra fritidsjob i folkeskolen og gymnasiet over studiejob, mentorordninger og praktik, kan de unge se et job gennem uddannelserne, siger han.


Et af de store problemer er, at der ikke er nok studerende i byen. Det er noget af det, vi gerne vil lave om på. For at kunne måle sig med det sociale i de større byer, skal man have flere studerende.

Tobias Olsen, studerende og formand for Ungdomsfonden


- Så der tænker jeg, vi vil rykke os lidt på listen, siger han.

Annonce

Flere studerende er løsningen

Derudover løbes Ungdomsfond, et råd af unge, hvor man kan søge penge til aktiviteter, som  skaber mere liv i byen, i gang. Det er nemlig også nødvendigt, hvis der skal rykkes ved billedet af Esbjerg som en kedelig studieby.

Tobias Olsen er formand for den kommende Ungdomsfonden og studerende på Syddansk Universitet. Han savner flere medstuderende, så Esbjerg kan få noget, der minder om det studiemiljø, man finder i større byer.

- Et af de store problemer er, at der ikke er nok studerende i byen. Det er noget af det, vi gerne vil lave om på. For at kunne måle sig med det sociale i de større byer, skal man have flere studerende, siger han.

Han mener dog, at man med Education Esbjerg er begyndt at tage problemet seriøst.

- Jeg synes, at man i Esbjerg er begyndt at kæmpe for det nu. Så længere ude i fremtiden skulle det gerne se bedre ud, siger han.

- Skulle man være på niveau med Odense og Aalborg, skulle man have sat de her initiativer i gang for flere år siden. Men vi er i gang, og nu skal det have lov til at blive kørt ordentligt i gang, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce