x
Annonce
Esbjerg

Esbjerg Havn støtter erhvervslivet med 120 millioner kroner

Esbjerg Havn støtter erhvervslivet og bringer 120 millioner kroner i spil for at afbøde virkningerne af coronavirus. Arkivfoto: John Randeris
Afgifter droppes og lejede arealer kan uden varsel opsiges, har Esbjerg Havns bestyrelse besluttet for at støtte op op havnens virksomheder og de tusindvis af arbejdspladser.

Esbjerg: Virksomhederne, som på den ene eller anden måde, driver forretning via Esbjergs altafgørende erhvervsmotor, Esbjerg Havn, får nu hjælp fra den kommunale selvstyrehavns ejer.

Således fremskynder Esbjerg Havn nu udbud- og anlægsarbejder for 81 millioner kroner, og sammenlagt bringer havnen i indeværende år 120 millioner kroner i spil, meddeler Esbjerg Havn i en pressemeddelelse.

Esbjerg Havns initiativ sker for at bakke op om virksomhederne på havnen og for at støtte op om de mere end 17.000 arbejdspladser, som er direkte afhængige af aktiviteterne på en af Danmarks største havne med national betydning.

Det er Esbjerg Havns bestyrelse, der står bag beslutningen, og Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen ( V), der selv er en del af bestyrelsen, siger:

- Den globale coronakrise rammer Esbjerg hårdt, og virksomhederne på havnen er dybt afhængige af udviklingen i den internationale økonomi. Når den pludseligt bremser op, så gør det rigtigt ondt på hundredvis af virksomheder på havnen, som lever af international samhandel, og dermed påvirker det hele Esbjerg Kommune. Derfor glæder det mig meget, at Esbjerg Havn har taget dette initiativ, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Det betyder en stor forskel for virksomhederne, og ethvert tiltag er vigtigt for at støtte op om de trængte virksomheder.

Søren Stougaard, formand for havnens Advisory board

Afgifter droppes

Esbjerg Havn har løbende været i tæt dialog med havnens kunder for at gøre de forskellige indsatser så slå slagkraftige som mulige.

- Det er besluttet, at vores kunder i den kommende tid ikke skal betale vareafgifter for gods på Esbjerg Havn, før det udskibes eller på anden måde forlader havnen, hvor det er oplagret. Vores kunder kan ligeledes uden varsel opsige arealer, de ikke anvender, og betalingsfristen for arealleje forlænges til 120 dage. Ligeledes sænkes skibsafgiften for linjetrafik, og Esbjerg Havn fremskynder udbud og anlægsarbejder i 2020 for samlet 81 millioner kroner, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Gør en stor forskel

De nye tiltag bliver taget rigtigt godt imod af havnens virksomheder og operatører. Søren Stougaard, der som formand for havnens Advisory Board repræsenterer adskillige virksomheder på havnen, siger:

- Det betyder en stor forskel for virksomhederne, og ethvert tiltag er vigtigt for at støtte op om de trængte virksomheder. Blandt andet har rederierne det svært, og det er en hjælpende hånd til DFDS, Grimaldi, Cobelfret og Sea Cargo, der sejler fast til og fra Esbjerg Havn, forklarer Søren Stougaard, der er general manager ved havnens største virksomhed, Blue Water Shipping

Havnens bestyrelse har desuden besluttet at opretholde sine sponsorater til Esbjergs kultur- og idrætsliv, selv om der for tiden ikke gennemføres nogen aktiviteter. Bestyrelsen håber og forventer, at tiltagene vil få en positiv effekt for virksomhederne og for aktiviteterne på havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce