Annonce
Sport

Esbjerg hentede nytteløs sejr

Niels Kristian Iversen scorede 13 point, men han var faktisk kun rigtig tilfreds med sit sidste heat. Arkivfoto.

Rene Bach og Niels Kristian Iversen førte Esbjerg til sejr over topholdet fra Slangerup. Sejr til Holsted og suveræn Nicki Pedersen slukker Esbjergs håb om en plads i semifinalen.

Æren er også værd at samle på, og det er sådan, de skal kigge på det i Esbjerg Vikings, der onsdag aften ganske vist slog topholdet fra Slangerup på egne slagger, men som i det store billede ikke kan bruge det til alverden.

Holsted Tigers vandt nemlig også sin match på hjemmebane over Holstebro, og dermed er Esbjerg Vikings sidste, spinkle håb om en plads i semifinalen slukket.

Rene Bach blev dagens bedste for Esbjerg med 14 point, mens Niels Kristian Iversen blev noteret for 13 point. Iversen viste gode nerver, da han i næstsidste heat var ene mand for Esbjerg efter en diskvalifikation af Jye Etheridge.

Iversen vandt heatet og holdt dermed det forspring på fire point, Esbjerg havde kæmpet sig til - sejren endte med at blive på 43-41.

- Vi kan godt nok ikke nå semifinalen, men nu slår også Fjelsted i næste uge, så slutter vi godt af ved at slå nummer to og tre, sagde en trods alt tilfreds holdleder Ib Pedersen til TV2 Sport.

Annonce

Pedersen var ustyrlig

Pedersen og co. må altså nøjes med glæden over sejren, fordi en anden Pedersen var ustyrlig lidt længere øst på.

Holsted gjorde således, hvad holdet skulle hjemme mod Holstebro. Det var frem for nogen en helt suveræn Nicki Pedersen, der stod bag sejren på 51-36 - Pedersen scorede 18 af 18 mulige point.

- Mand og cykel harmonerer bare godt i øjeblikket, og jeg er endelig skadefri. Det må være forklaringen, sagde Nicki Pedersen til TV2 Sport.

I aftenens sidste match var der en gedigen øretæve til Grindsted, der blev kørt over af Fjelsted med 52-35. Bedste kørere for Grindsted var Przemyslaw Pawlicki med 10 point og Patrick Hougaard med ni point.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce