Annonce
Sport

Efter intens match: Esbjerg kan gå på velfortjent sommerferie

Esbjerg Vikings mødte Team Fjelsted i den sidste match inden sommerpausen. Arkivfoto: sportxpress/Ritzau Scanpix.
Publikum fik sig en spændende og tæt speedwaymatch på Granly Speedway Arena, da Esbjerg mødte og besejrede Team Fjelsted i den sidste match inden sommerpausen.

Esbjerg Vikings: Der var lagt op til en spændende match inden sommerferiepausen på Granly Speedway Arena. Sidste gang Esbjerg Vikings og Team Fjelsted mødtes, vandt fynboerne med kun fire point. Derfor gik Esbjerg benhårdt efter både sejr og bonuspoint på hjemmebanen.

Og efter en hård og meget tæt match lykkedes det, da Esbjerg vandt med 45-39.

- Det var meget intenst. Vi blev sgu presset hele vejen igennem, hvor det egentlig kunne tippe lidt til begge sider. Så det er super vigtigt, at vi vinder matchen og får bonuspointet. Vi skal være tilfredse med det her resultat. Det var ikke nemt for os, sagde Niels-Kristian Iversen, der fik makspoint i fem af sine seks heats.

Nu kan holdet gå på en tilfredsstillende sommerpause med en vigtig sejr i bagagen.

- Det skal ikke være en sovepude, men for vores moral og for klubben betyder det selvfølgelig meget. At det er med et smil, i stedet for at folk går og hænger lidt, sagde A-køreren.

Annonce

Matchen i tal

Esbjerg Vinkings - Team Fjelsted 45-39

  • Niels Kristian Iversen: 16
  • Bjarne Pedersen: 10
  • Jonas Jeppesen: 6
  • Luke Becker: 10
  • Mathias Nielsen: 3

Spænding til det sidste

Som publikum følte man sig på intet tidspunkt dog sikker på en sejr.

Esbjerg var ellers gode til at komme først over målstregen. Det gjorde holdet i ni af de 14 heats. Men til gengæld inkasserede vestjyderne også mange tredje- og fjerdepladser, så det lykkedes aldrig at få en komfortabel føring mod fynboerne. Der var sjældent mere end to point mellem holdene.

Derfor var der spænding til det sidste. Esbjerg skulle vinde med fem point, for at få bonuspointet, der virkelig ville varme i tabellen inden sommerpausen.

Det endte med, at stillingen inden sidste heat hed 41-37 og alt stadig kunne ske. Og det var vist ikke kun publikum, der havde nerverne ude på tøjet. Fjelsteds Frederik Jakobsen var lige lovlig hurtig på speederen, og dermed blev der dømt omstart, hvor Jakobsen startede 20 meter bag startlinjen.

- Det er selvfølgelig til vores fordel, at han kører i snoren. Det gjorde det lidt nemmere. Men sådan er speedway, og så gælder det om at holde hovedet koldt på de rigtige tidspunkter, sagde Niels-Kristian Iversen.

Aftenens topscorer lod sig heller ikke mærke af omstarten, og kørte endnu et sikkert heat til tre point, mens holdkammeraten Bjarne Pedersen fik et enkelt. Samlet var det nok til at sikre både sejr og bonuspoint.

- Nu er vi stadig ubesejret på hjemmebane, så det er super vigtigt for vores moral. Hvis vi fortsat kan vinde vores hjemmematches og få et par bonuspoint, ser det fornuftigt ud, når vi kommer til senere på sæsonen, sagde Niels-Kristian Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];