Annonce
Sport

Efter intens match: Esbjerg kan gå på velfortjent sommerferie

Esbjerg Vikings mødte Team Fjelsted i den sidste match inden sommerpausen. Arkivfoto: sportxpress/Ritzau Scanpix.
Publikum fik sig en spændende og tæt speedwaymatch på Granly Speedway Arena, da Esbjerg mødte og besejrede Team Fjelsted i den sidste match inden sommerpausen.
Annonce

Esbjerg Vikings: Der var lagt op til en spændende match inden sommerferiepausen på Granly Speedway Arena. Sidste gang Esbjerg Vikings og Team Fjelsted mødtes, vandt fynboerne med kun fire point. Derfor gik Esbjerg benhårdt efter både sejr og bonuspoint på hjemmebanen.

Og efter en hård og meget tæt match lykkedes det, da Esbjerg vandt med 45-39.

- Det var meget intenst. Vi blev sgu presset hele vejen igennem, hvor det egentlig kunne tippe lidt til begge sider. Så det er super vigtigt, at vi vinder matchen og får bonuspointet. Vi skal være tilfredse med det her resultat. Det var ikke nemt for os, sagde Niels-Kristian Iversen, der fik makspoint i fem af sine seks heats.

Nu kan holdet gå på en tilfredsstillende sommerpause med en vigtig sejr i bagagen.

- Det skal ikke være en sovepude, men for vores moral og for klubben betyder det selvfølgelig meget. At det er med et smil, i stedet for at folk går og hænger lidt, sagde A-køreren.

Matchen i tal

Esbjerg Vinkings - Team Fjelsted 45-39

  • Niels Kristian Iversen: 16
  • Bjarne Pedersen: 10
  • Jonas Jeppesen: 6
  • Luke Becker: 10
  • Mathias Nielsen: 3
Annonce

Spænding til det sidste

Som publikum følte man sig på intet tidspunkt dog sikker på en sejr.

Esbjerg var ellers gode til at komme først over målstregen. Det gjorde holdet i ni af de 14 heats. Men til gengæld inkasserede vestjyderne også mange tredje- og fjerdepladser, så det lykkedes aldrig at få en komfortabel føring mod fynboerne. Der var sjældent mere end to point mellem holdene.

Derfor var der spænding til det sidste. Esbjerg skulle vinde med fem point, for at få bonuspointet, der virkelig ville varme i tabellen inden sommerpausen.

Det endte med, at stillingen inden sidste heat hed 41-37 og alt stadig kunne ske. Og det var vist ikke kun publikum, der havde nerverne ude på tøjet. Fjelsteds Frederik Jakobsen var lige lovlig hurtig på speederen, og dermed blev der dømt omstart, hvor Jakobsen startede 20 meter bag startlinjen.

- Det er selvfølgelig til vores fordel, at han kører i snoren. Det gjorde det lidt nemmere. Men sådan er speedway, og så gælder det om at holde hovedet koldt på de rigtige tidspunkter, sagde Niels-Kristian Iversen.

Aftenens topscorer lod sig heller ikke mærke af omstarten, og kørte endnu et sikkert heat til tre point, mens holdkammeraten Bjarne Pedersen fik et enkelt. Samlet var det nok til at sikre både sejr og bonuspoint.

- Nu er vi stadig ubesejret på hjemmebane, så det er super vigtigt for vores moral. Hvis vi fortsat kan vinde vores hjemmematches og få et par bonuspoint, ser det fornuftigt ud, når vi kommer til senere på sæsonen, sagde Niels-Kristian Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce