Annonce
Læserbrev

Esbjerg Kammermusikfestival

Den Internationale Kammermusikfestival i Esbjerg blev den 15. august påbegyndt for 21. gang. Første koncert i år blev afholdt i Esbjerg Kunstmuseum, blandt de skønne udstillinger der var. Koncerten var med Esbjergensemblet, blæsere med gæster og var en vidunderlig musikalsk oplevelse i skønne omgivelser. JV har tilsyneladende ikke haft energi til at beskæftige sig med festivalen, der jo heller ikke er så støjende, som nogle koncerter på torvet, der kan høres på flere kilometers afstand og samler mange flere koncertgængere.

Musikken ved Kammermusikfestivalen har overlevet i 2-300 år. Jeg tvivler på, at hovedparten af den musik, der spilles på torvet, vil overleve mere en højest 20-30 år.

Det betyder naturligvis ikke, at der ikke skal skrives om den, men at kammermusikfestivalen forbigås, med tanke på, at her er det verdensstjerner, der agerer på deres felt, er dybt beklageligt, og vidner om total mangel på fornemmelse for kunst, der består.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce