Annonce
Sport

Esbjerg-knægt fuldender Energy-truppen

Jannik Christensen har i sin Esbjerg-tid været med til at vinde to mesterskaber. I den kommende sæson håber han på en tredje titel. Arkivfoto: André Thorup

Backen Jannik Christensen har forlænget sin kontrakt med Esbjerg Energy, så han også i næste sæson spiller i klubben. Dermed er truppen komplet før sæsonstarten midt i september.

ESBJERG: Om halvanden måned går det igen løs i isligaen, og nu har Esbjerg Energy hele truppen på plads til den kommende sæson.

Sidste navn i spillertruppen bliver den rutinerede back Jannik Christensen, der har forlænget sin aftale med klubben for yderligere et år.

- Jeg er enormt glad for aftalen på alle niveauer. Der er nemlig masser af ishockeysult i mig endnu, og jeg ser meget frem til den kommende sæson, hvor jeg vil være en af de mest rutinerede danske spillere på holdet, siger Jannik Christensen i en pressemeddelelse.

- Vi skal gå efter at blive dansk mester igen. Det er ikke bare en formssag, men jeg har en tro på, at vi kan få lov til at fejre det første mesterskab i vores nye arena allerede i denne sæson.

Annonce

Mange modstandere kan nok skrive under på, at det til tider kan være mindre sjovt at være på isen samtidig med Jannik

Thor Dresler, assistenttræner i Esbjerg Energy

Vigtig for holdet

Esbjerg-knægten Christensen har på nær to korte afhop til Sverige og USA brugt hele sit ishockeyliv i Esbjerg. Debuten kom allerede i 2007/08-sæsonen, og siden da er det blevet til 350 ligakampe.

Holdets assistenttræner, Thor Dresler, glæder sig over, at holdet også i næste sæson råder over den 26-årige back.

- Han er en stærk defensiv back, som har en enorm stolthed i det defensive og hårde arbejde. Mange modstandere kan nok skrive under på, at det til tider kan være mindre sjovt at være på isen samtidig med Jannik, siger han.

- Janniks viljestyrke har indtil nu kastet to mesterskaber af sig, så han er vigtig for os i bestræbelserne på at gå endnu en god og lang sæson i møde.

Seks udlændinge i truppen

Med Jannik Christensens underskrift tæller holdet nu to målmænd, syv backs og tolv forwards. Udover danskerne tæller truppen seks udlændinge fra henholdsvis Finland, Sverige, USA og Canada.

- Vi synes, at vi har fået sammensat et spændende og slagkraftigt hold, hvor der er en god blanding af rutine og unge talenter. Det er ikke utænkeligt, at vi undervejs vælger at forstærke os yderligere, men foreløbig har vi en god tro på disse 21 spillere, siger Thor Dresler.

Esbjerg Energy spiller sæsonens første ligakamp fredag den 14. september hjemme mod Herlev Eagles.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce