Annonce
Esbjerg

Efterlyser endnu engang ældre til corona-stik: 2000 vacciner til rådighed for borgere i fem kommuner

Der er mange vacciner til rådighed i Esbjerg i de kommende dage. Derfor opfordrer kommunen borgere over 85 år til at få bestilt tid til vaccination. Arkivfoto: John Randeris
Er du over 85 år, så er der en god mulighed for, at du kan blive corona-vaccineret i Esbjerg denne weekend. Esbjerg Kommune har nemlig 2000 vacciner liggende, som skal bruges hurtigst muligt. På rådhuset erkender man, at flere i målgruppen har udfordringer ved digitalt at bestille tid til vaccination, og man opfordrer derfor venner, familie og bekendte til at hjælpe til.
Annonce

ESBJERG: Ligesom det var tilfældet i sidste weekend, er der i testcentret på Randersvej en stor mængde vacciner fra Pfizer, der nærmer sig udløbsdatoen.

Derfor har man i Esbjerg Kommune endnu engang iværksat en større eftersøgning på ældre over 85 år, der er klar til at få første skud mod corona i løbet af de kommende fem dage.

Man ser nemlig gerne, at målgruppen, ældre over 85 og borgere over 65 år, som får både personlig og praktisk hjælp, hurtigst muligt bliver færdigvaccineret.

I sidste weekend var der dog mange, der opgav at blive vaccineret på grund af digitale udfordringer og sammenbrud på telefonlinjerne.

Derfor er kommunen selv begyndt at opsøge borgere i målgruppen via cpr-systemet, men det går ganske enkelt for langsomt. Derfor håber man, at pårørende vil give en hånd med.

- Der er masser af tider til rådighed, og vi har 2000 vacciner til de kommende dage. Men mange borgere i målgruppen har vanskeligt ved at bestille digitalt og har måske svært ved at tage beslutningen om at blive vaccineret. Derfor opfordrer vi naboer, venner, familie og bekendte til at hjælpe de ældre borgere med at få bestilt en tid til vaccination, siger Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune.

Annonce

Skal i kontakt med flere

Vaccinerne er til rådighed fra torsdag til mandag for borgere i de fem kommuner, som er tilknyttet vaccinationscentret i Esbjerg. Det gælder Varde, Vejen, Billund, Fanø og Esbjerg.


Der er masser af tider til rådighed, og vi har 2000 vacciner til de kommende dage. Men mange borgere i målgruppen har vanskeligt ved at bestille digitalt og har måske svært ved at tage beslutningen om at blive vaccineret. Derfor opfordrer vi naboer, venner, familie og bekendte til at hjælpe de ældre borgere med at få bestilt en tid til vaccination

Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune


På rådhuset i Esbjerg arbejder fire ansatte lige nu på højtryk ved telefonisk at kontakte de ældre borgere, men det er en udfordring, fordi flere i målgruppen ikke har kontakt med kommunen i hverdagen.

- Vi har selv været i stand til at nå frem til 500 borgere, men vi bliver nødt til at få flere til at gå ind og booke en tid. Og det er derfor, vi nu rækker ud via pressen og Facebook. Mange er jo selvhjulpne, men det, der digitalt er let for os andre, kan altså måske være svært for målgruppen, siger Arne Nikolajsen.

Tid til vaccine bestilles ved at gå ind via hjemmesiden www.vacciner.dk. Her skal man bruge nøglekort og vælge det lokale vaccinationscenter på Randersvej i Esbjerg, hvorefter der er mulighed for at bestille tid til både første og andet stik.

Det er dog stadigvæk muligt at bestille via coronahotlinen på telefon 9944 0717.

Hvis borgere ikke har mulighed for transport, vil det være muligt at benytte sig af taxa, hvorefter kommunen kan give en bevilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce