Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune fik ret: Naturfredningsforening får ikke medhold i klage om fredet dige

Alt er nu gjort klart for, at Vejdirektoratet kan føre en vej bagom Skovgrillen i Ribe, efter at Danmarks Naturfredningsforening ikke fik medhold i sag om fredet dige. Arkivfoto
Vejdirektoratet kan fortsætte arbejdet med ny vejføring ved Skovgrillen i Ribe som del af stort vejudvidelsesprojekt i Ribe Nord. Klagenævn har stadfæstet en dispensation fra Esbjerg Kommune om, at vejen kan anlægges igennem et fredet dige.
Annonce

Esbjerg: I marts 2019 klagede Danmarks Naturfredningsforening over, at Esbjerg Kommune havde givet Vejdirektoratet dispensation til at anlægge en vej igennem et fredet dige bag Skovgrillen i Ribe Nord.

Vejen, der vil gå øst og syd om Skovgrillen, skal som en parallelvej lede beboerne langs østsiden af Plantagevej/rute 11 ud til den kommende, firesporede vej, og på den måde samler ejendommenes ud- og indkørsel til rute 11 til kun at ske ét sted.

Danmarks Naturfredningsforening nedlagde klagen på sidste dag i den fire ugers høringsfrist med begrundelse om, at det blandt andet er vigtigt at vise hensyn til den kulturarv og biodiversitet, der er forbundet med det gamle dige, ligesom man hos DN Esbjerg er irriteret over, at Vejdirektoratet blot havde tænkt sig at begynde på projektet inden alt var på plads.

Men i denne uge kom der så svar fra Miljø- & Fødevareklagenævnet, og det stadfæster Esbjerg Kommunes tidligere afgørelse i sagen.

- Det betyder meget for de folk, der bor der. I uge 8 kan ekspropriationsforretningerne langs Plantagevej dermed gå i gang for den nye vej, og vi er glade for, at den sidste del af vejen bag om Skovgrillen nu er med også, siger projektleder Mike Boesen fra Vejdirektoratet.

20-30 meter

Det fredede dige er formentlig opført som et markdige, der rent historisk kan have forbindelse til hele det store Galgebakke-område i Ribe Plantage.

Vekdirektoratet regner med at skulle fjerne mellem 20 og 30 meter af diget.

Annonce

Tilfredshed

I en to sider lang afgørelse fra Miljø- & Fødevareklagenævnet lyder det blandt andet, at et flertal i nævnet har lagt vægt på, at de trafik- og sikkerhedsmæssige hensyn i området vejer tungest, og dermed regner Mike Boesen med, at arbejdet med at anlægge den nye vej igennem plantagen øst for den nye vej kan gå i gang snarest muligt efter ekspropriationen i uge 8.

Hos ejer af Skovgrillen, Cindy Agertoft, er der også tilfredshed med, at en vej nu kan føres igennem det fredede dige, for dermed slipper Cindy Aggertoft for at skulle afstå en del af sin parkeringsplads til en ny vej.

- Det er dejligt. Nu kan de så endelig komme igang og blive færdige, så vi herude kan komme videre, siger Cindy Aggertoft, der er glad for, at Vejdirektoratet dermed ikke inddrager en del af Skovgrillens parkeringsplads til en ny vej for områdets beboere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce