Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune fik ret: Naturfredningsforening får ikke medhold i klage om fredet dige

Alt er nu gjort klart for, at Vejdirektoratet kan føre en vej bagom Skovgrillen i Ribe, efter at Danmarks Naturfredningsforening ikke fik medhold i sag om fredet dige. Arkivfoto
Vejdirektoratet kan fortsætte arbejdet med ny vejføring ved Skovgrillen i Ribe som del af stort vejudvidelsesprojekt i Ribe Nord. Klagenævn har stadfæstet en dispensation fra Esbjerg Kommune om, at vejen kan anlægges igennem et fredet dige.

Esbjerg: I marts 2019 klagede Danmarks Naturfredningsforening over, at Esbjerg Kommune havde givet Vejdirektoratet dispensation til at anlægge en vej igennem et fredet dige bag Skovgrillen i Ribe Nord.

Vejen, der vil gå øst og syd om Skovgrillen, skal som en parallelvej lede beboerne langs østsiden af Plantagevej/rute 11 ud til den kommende, firesporede vej, og på den måde samler ejendommenes ud- og indkørsel til rute 11 til kun at ske ét sted.

Danmarks Naturfredningsforening nedlagde klagen på sidste dag i den fire ugers høringsfrist med begrundelse om, at det blandt andet er vigtigt at vise hensyn til den kulturarv og biodiversitet, der er forbundet med det gamle dige, ligesom man hos DN Esbjerg er irriteret over, at Vejdirektoratet blot havde tænkt sig at begynde på projektet inden alt var på plads.

Men i denne uge kom der så svar fra Miljø- & Fødevareklagenævnet, og det stadfæster Esbjerg Kommunes tidligere afgørelse i sagen.

- Det betyder meget for de folk, der bor der. I uge 8 kan ekspropriationsforretningerne langs Plantagevej dermed gå i gang for den nye vej, og vi er glade for, at den sidste del af vejen bag om Skovgrillen nu er med også, siger projektleder Mike Boesen fra Vejdirektoratet.

Annonce

20-30 meter

Det fredede dige er formentlig opført som et markdige, der rent historisk kan have forbindelse til hele det store Galgebakke-område i Ribe Plantage.

Vekdirektoratet regner med at skulle fjerne mellem 20 og 30 meter af diget.

Tilfredshed

I en to sider lang afgørelse fra Miljø- & Fødevareklagenævnet lyder det blandt andet, at et flertal i nævnet har lagt vægt på, at de trafik- og sikkerhedsmæssige hensyn i området vejer tungest, og dermed regner Mike Boesen med, at arbejdet med at anlægge den nye vej igennem plantagen øst for den nye vej kan gå i gang snarest muligt efter ekspropriationen i uge 8.

Hos ejer af Skovgrillen, Cindy Agertoft, er der også tilfredshed med, at en vej nu kan føres igennem det fredede dige, for dermed slipper Cindy Aggertoft for at skulle afstå en del af sin parkeringsplads til en ny vej.

- Det er dejligt. Nu kan de så endelig komme igang og blive færdige, så vi herude kan komme videre, siger Cindy Aggertoft, der er glad for, at Vejdirektoratet dermed ikke inddrager en del af Skovgrillens parkeringsplads til en ny vej for områdets beboere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce