Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune gav ulovlig dispensation i arbejdet med Jerne Station

Sådan kommer den nye Jerne Station til at se ud. Foto: Banedanmark
Arbejdet med den nye Jerne Station er kommet uheldigt fra land. En vågen nabo opdagede, at der var givet dispensation til arbejdsstøj i nattetimerne uden at Esbjerg Kommune havde gennemført en lovpligtig partshøring.
Annonce

ESBJERG: Det var ulovligt, da Esbjerg Kommune gav Banedanmark dispensation til at arbejde og støje udenfor normale arbejdstider i forbindelse med anlæggelsen af den nye Jerne Station.

Inden sådan en dispensation kan gives, skal der nemlig gennemføres en partshøring hos naboerne til byggeriet og Banedanmark. Dispensationen er derfor i al hast blevet trukket tilbage, og partshøringen er sat i gang. Den forventes afsluttet i løbet af få dage. Fra den 18. juli og 14 dage frem er det nemlig planen, at arbejdet skal foregå i døgndrift med blandt andet nedramning af spuns og pæle, hvilket er forbundet med betydelige støjgener.

- Vi var ikke opmærksomme på, at den skulle i partshøring. Derfor har vi trukket dispensationen tilbage, siger sagsbehandler Helle Kristensen fra Industrimiljø i Esbjerg Kommune.

Annonce

Støjende sommer

Naboerne til den nye Jerne Station har længe kunnet indstille sig på, at sommeren ville blive en støjende en af slagsen. De har dog ikke været forberedt på, at det med al sandsynlighed også kommer til at gå ud over deres nattesøvn.

Banedanmark har nemlig ansøgt Esbjerg Kommune om en dispensation til også at kunne udføre særligt støjende arbejde udover de normale arbejdstider mandag-fredag fra klokken 7.00 til 18.00 og på lørdage fra klokken 7.00 til 14.00.

Ansøgningen om dispensation indløb i midten af juni cirka samtidig med, at bulldozerne gjorde deres indtog omkring banelegemet i haverne hos naboerne på Præstebakken og Mellemvangs Alle.


Vi var ikke opmærksomme på, at den skulle i partshøring. Derfor har vi trukket dispensationen tilbage.

Helle Kristensen, sagsbehandler fra Industrimiljø i Esbjerg Kommune


Den dispensation fik kommunen dog sendt afsted lidt for hurtigt. Hvordan det kunne ske, ved man ikke hos Esbjerg Kommune.

- Det er et godt spørgsmål. Det kan jeg ikke svare dig på, siger sagsbehandler Helle Kristensen fra Esbjerg Kommune.

Annonce

En overraskende snak

Det var 30-årige Mikkel Bukholt Mikkelsen, der bor på Mellemvangs Alle 13, der gjorde kommunen opmærksom på fejlen. Da arbejdet begyndte i midten af juni, faldt han i snak med en af arbejderne, der til Mikkels overraskelse kunne fortælle, at de ville komme til at arbejde i døgndrift.

- Jeg synes ikke, at det kunne være rigtigt, at kommunen bare uden videre kunne give dispensation, fortæller Mikkel.

Efterfølgende tog han sagen i egen hånd og kunne google sig frem til, at der skal foretages en partshøring, når der gives dispensation. Han ringede derfor ind til kommunen og påtalte det, og senere samme dag fik han at vide, at det var en fejl, og at dispensationen foreløbigt var trukket tilbage.

Partshøringen havde sidste frist den 7. juli, og i orienteringen til parterne i sagen skriver Esbjerg Kommune, at man forventer at træffe en afgørelse umiddelbart efter fristens udløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce