Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune genåbner genbrugspladser uden adgangsbegrænsning

Ved hver sektion på genbrugspladsen må der hele tiden kun være en person ad gangen. Derfor må man ikke stige ud af bilen, før den forankørende er rykket videre til næste affaldsfraktion. Arkivfoto: Orla Lund.
Alle fire genbrugspladser i Esbjerg Kommune genåbnes for private tirsdag klokken 09.00. Kommunen har i første omgang fravalgt at indføre adgangsbegrænsning til pladserne, men vil i stedet forsøge at sikre medarbejdere og gæsters sikkerhed med en stribe nye regler og forbehold.

Esbjerg kommune: Alle genbrugspladser i Esbjerg Kommune genåbner tirsdag den 31. marts klokken 09.00 efter to ugers lukning på grund af corona.

Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladserne, hvis det sikres, at besøgende holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer med for tæt kontakt.

Det vil man i flere kommuner sikre ved at regulere, hvor mange biler der må få adgang til pladserne ad gangen. Den løsning har man dog fravalgt på de kommunale pladser i Esbjerg, Ribe og Bramming. Det skyldes dels at pladserne er meget store og dels at forvaltningen vurderer, at en glidende trafik er lettere at håndtere. I stedet vil man forsøge at mindske smitterisikoen med en række nye krav og regler til både medarbejdere og besøgende.

Annonce

Regler og retningslinjer

Ved hver sektion på genbrugspladsen må der hele tiden kun være en person ad gangen. Derfor må man ikke stige ud af bilen, før den forankørende er rykket videre til næste affaldsfraktion. Den eneste undtagelse er afdelingerne til haveaffald, hvor der er mere plads. Her laver man en særlig markering af, hvor mange biler der må holde på række.

Personalet skal holde minimum to meters afstand til alle, og det er ikke muligt at aflevere ”Ting & Sager” til genbrug, da de velgørende organisationer fortsat er lukket. Containerne til ”Sko og Tøj” vil dog være tilgængelige som normalt.

Alle besøgende opfodres til at medbringe egen skovl eller kost, huske god håndhygiejne både under og efter besøget og ikke komme flere personer end højest nødvendigt.

Erhvervsdrivende opfordres desuden til at anvende pladsen i Måde fra klokken 07.00 til 09.00. Ved at bruge Genbizz kan de undgå kø.

Hvis der mod forventning bliver behov for adgangsbegrænsning på grund at for stort rykind, så vil man maksimalt tillade 15 biler ad gangen i Måde, Ribe og Bramming, mens der i Tarp er plads til 25.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce