Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune indbyder til kursus og foredrag om mænds bækkenbund

Esbjerg/Ribe: Onsdag den 10. april og torsdag den 11. april tilbyder Esbjerg Kommune både kursus og foredrag med fokus på mandens bækkenbund og manderolle. Klokken 18.30 til 21.30 kan man først onsdag i Ribe Fritidscenter på Sportsvej 8 og om torsdagen på Hovedbiblioteket i Esbjerg følge Søren Ekmans instruktioner i bækkenbundsøvelser. Søren Ekman, der er direktør på Gotvedinstituttet, har skrevet bogen "Fra regnorm til anakonda".

Og så tager kandidatstuderende ved Syddansk Universitet, Mike Veilgaard, over for at fortælle om manderollen anno 2019. Hvad forventes der af en "rigtig" mand? Og er der en konkret definition på denne rigtighed? I sit oplæg "Mænd - et kulturelt fænomen" vil Mike Veilgaard kigge nærmere på disse spørgsmål og mange andre.

De to aftener med gratis kursus og foredrag er blevet økonomisk mulige med midler fra Prostatakræftforeningens pris 2018. Prisen modtog Esbjerg Kommune for sin indsats for mænd med prostatakræft, hvor blandt andet tilbud om bækkenbundstræning er med til at give mange mænd en forbedret livskvalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce