Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune om linjeføring: Positivt at Energinet har lyttet til høringssvar

Borgmester Jesper Frost Rasmussen er positiv overfor, at Energinet har lyttet til de høringssvar, Esbjerg Kommune har indgivet omkring den justerede linjeføring mellem Endrup og grænsen. Arkivfoto
Hos Esbjerg Kommune er både borgmester og Plan & Miljøudvalgsformand positive overfor, ar Energinet har lyttet til kommunens høringssvar i den justerede linjeføring, der blev offentliggjort onsdag morgen.

Ribe: Hos Esbjerg Kommune kan man se det aftryk, man har indgivet til Energinet som høringssvar i forhold til den nye linjeføring af elmaster mellem Endrup og Idomlund.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen(V) forklarer, at selv om han endnu ikke har haft tid til at nærlæse Energinets forslag, finder han det positivt, at man har lyttet til flere af kommunens argumenter i forbindelse med linjeføringen.

- Jeg har endnu ikke haft mulighed for at nærlæse forslaget, men det ser ud til at Energinet har lyttet Esbjerg Kommunes høringssvar, og blandt andet har rykket linjeføringen længere væk fra Ribe og Bramming, hvilket er positivt. Selvom det nye forslag påvirker færre ejendomme, er der jo stadig mange borgere der bliver kraftigt påvirkede. Nogle vil være lettede, mens andre nu har udsigt til at få en luftledning tæt på, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at man har gjort hvad der var muligt for at få mest muligt kabellagt.

- Det har været medvirkende til at rykke andelen, og selvom det ikke er teknisk muligt at få hele forbindelsen i jorden, synes jeg Energinets udkast trods alt stadig har en fornuftig andel af den samlede kabellægning påtænkt i Esbjerg Kommune, siger borgmesteren, og uddyber, at kommunens Plan & Miljøudvalg skal behandle sagen på udvalgsmøde tirsdag 4. februar inden deadline for bemærkninger til forslaget udløber 12. februar.

Også formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini(S), har set, at Energinet har lyttet til Esbjerg Kommunes indspark, selv om hun er ked af, at den justerede linjeføring kommer til at ramme andre borgere.

- Vores høringssvar kan man bestemt se er inkluderet i den justerede linjeføring. Vi er glade for de kilometer, der er nedgravet samt de ledninger der er rykket, men jeg er stadig ked af, at der er folk som bliver berørte og må forlade deres hjem. Det er ubærligt, siger Karen Sandrini.

Annonce

Ny mulighed

Når fristen for bemærkninger til det nye forslag er udløbet den 12. februar, fastlægger Energinet et endeligt forslag til linjeføring, som forventes offentliggjort i slutningen af februar.

Forslaget sendes til Miljøstyrelsen, som har ansvar for at myndighedsbehandle projektet.

Myndighedsbehandlingen indebærer, at der kan komme ændringer i linjeføringen.

I løbet af sensommeren 2020 sender Miljøstyrelsen Miljøkonsekvensrapporten i offentlig høring. Her har borgerne igen mulighed for at kommentere linjeføringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce