Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune om linjeføring: Positivt at Energinet har lyttet til høringssvar

Borgmester Jesper Frost Rasmussen er positiv overfor, at Energinet har lyttet til de høringssvar, Esbjerg Kommune har indgivet omkring den justerede linjeføring mellem Endrup og grænsen. Arkivfoto
Hos Esbjerg Kommune er både borgmester og Plan & Miljøudvalgsformand positive overfor, ar Energinet har lyttet til kommunens høringssvar i den justerede linjeføring, der blev offentliggjort onsdag morgen.
Annonce

Ribe: Hos Esbjerg Kommune kan man se det aftryk, man har indgivet til Energinet som høringssvar i forhold til den nye linjeføring af elmaster mellem Endrup og Idomlund.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen(V) forklarer, at selv om han endnu ikke har haft tid til at nærlæse Energinets forslag, finder han det positivt, at man har lyttet til flere af kommunens argumenter i forbindelse med linjeføringen.

- Jeg har endnu ikke haft mulighed for at nærlæse forslaget, men det ser ud til at Energinet har lyttet Esbjerg Kommunes høringssvar, og blandt andet har rykket linjeføringen længere væk fra Ribe og Bramming, hvilket er positivt. Selvom det nye forslag påvirker færre ejendomme, er der jo stadig mange borgere der bliver kraftigt påvirkede. Nogle vil være lettede, mens andre nu har udsigt til at få en luftledning tæt på, siger Jesper Frost Rasmussen og forklarer, at man har gjort hvad der var muligt for at få mest muligt kabellagt.

- Det har været medvirkende til at rykke andelen, og selvom det ikke er teknisk muligt at få hele forbindelsen i jorden, synes jeg Energinets udkast trods alt stadig har en fornuftig andel af den samlede kabellægning påtænkt i Esbjerg Kommune, siger borgmesteren, og uddyber, at kommunens Plan & Miljøudvalg skal behandle sagen på udvalgsmøde tirsdag 4. februar inden deadline for bemærkninger til forslaget udløber 12. februar.

Også formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini(S), har set, at Energinet har lyttet til Esbjerg Kommunes indspark, selv om hun er ked af, at den justerede linjeføring kommer til at ramme andre borgere.

- Vores høringssvar kan man bestemt se er inkluderet i den justerede linjeføring. Vi er glade for de kilometer, der er nedgravet samt de ledninger der er rykket, men jeg er stadig ked af, at der er folk som bliver berørte og må forlade deres hjem. Det er ubærligt, siger Karen Sandrini.

Ny mulighed

Når fristen for bemærkninger til det nye forslag er udløbet den 12. februar, fastlægger Energinet et endeligt forslag til linjeføring, som forventes offentliggjort i slutningen af februar.

Forslaget sendes til Miljøstyrelsen, som har ansvar for at myndighedsbehandle projektet.

Myndighedsbehandlingen indebærer, at der kan komme ændringer i linjeføringen.

I løbet af sensommeren 2020 sender Miljøstyrelsen Miljøkonsekvensrapporten i offentlig høring. Her har borgerne igen mulighed for at kommentere linjeføringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce