Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune opkalder vej efter lokal fodboldlegende

Den lille sidevej til Gammel Vardevej får nu et selvstændigt vejnavn. Foto: Google Maps
Den private fællesvej nord om atletikstadion ned til Esbjerg Cricket Klub og Granly Hockey Arena får nu et selvstændigt navn. Vejen opkaldes efter den afdøde, folkekære fodboldspiller Jens Peder Hansen.

Esbjerg: Han nåede at spille 23 år på EfB's bedste hold. Han scorede flere hundrede mål og vandt en stribe danmarksmesterskaber. Jens Peder Hansen er i manges optik den bedste fodboldspiller, Esbjerg nogensinde har haft, og nu hædres han med et vejnavn.

Den private fællesvej nord om atletikstadion ned til Esbjerg Cricket Klub og Granly Hockey Arena har indtil nu været registreret som en del af Gammel Vardevej, men Esbjerg Kommune har i forbindelse med en udbygning og asfaltering besluttet, at tiden er moden til at løsrive den lille vej og give den et selvstændigt navn. Og valget er faldet på Jens Peder Hansens Vej.

- De var Torben Joensen, som ofte bliver brugt som speaker ved diverse idrætsbegivenheder, der for et års tid siden foreslog, at vejen skulle have et sportsnavn. Jeg synes, det er en fremragende idé, og eftersom vi netop er blevet færdige med at opgradere den lille vej med frisk asfalt og en lidt bredere kørebane, har vi en god anledning til at navngive den, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V).

Annonce


Såfremt der ikke indkommer væsentlige indsigelser, ligger den lige til højrebenet. Så skal vi bare have købt et vejskilt

Udvalgsformand Søren Heide Lambertsen


Beslutningen har været længe undervejs, og der har været flere navne i spil, fortæller udvalgsformanden.

- Der har været flere gode bud i spil. Vi overvejede også at lave en form for konkurrence eller afstemning ud af navngivningen, men da først Jens Peder Hansens navn dukkede op, var vi ikke længere i tvivl. Han fortjener om nogen af få opkaldt en vej nær stadion efter sig, siger Søren Heide Lambertsen.

Ærespriser og Hall of Fame

Jens Peder Hansen var en folkekær, lokal fodboldspiller, der er født den 15. marts 1927 og døde den 16. november 1996. Jens Peder Hansen levede hele sit liv i Esbjerg og begravet på Kirkegården ved Gormsgade.

Han spillede ikke færre end 23 år for EfB’s førstehold (1943-1966) og han tog kegler både på og udenfor banen. Mest berømt blev han ikke for et af sine mange mål, men for ”pølseepisoden”, som fandt sted under en kamp mod AB i Esbjerg Idrætspark i 1962. Hjemmeholdet var langt foran, og kampen kedede åbenbart stjernespilleren, for pludselig var der kun ti Esbjerg-spillere på banen.

Vejen opkaldes efter den mest folkekære fodboldspiller i Esbjerg gennem tiderne – Jens Peder Hansen. Arkivfoto: Vestkysten

Uden ved sidelinjen stod Jens Peder Hansen og nød en pølse med brød – til stor morskab for publikum. Træneren var rasende, men resultatet kunne han ikke klage over. Kampen endte 8-0 til EfB.

I 1951 blev Jens Peder Hansen overrakt Esbjergs bys Ærespris, i 2016 blev han optaget i fodboldens Hall of Fame, i 2018 fik han en af de nye æresfliser på forpladsen til Blue Water Arena og på den anden side af sommeren følger nu et vejskilt.

Annonce

"Lige til højrebenet"

Navngivningen er godkendt af den afdøde klublegendes nærmeste familie, og den vil medføre ganske få adresseændringer. Eftersom Esbjerg Kommune ejer samtlige ejendomme, der berøres, har den offentlige adressemyndighed vurderet, at det kan gennemføres uden problemer.

- Navngivningen annonceres på Esbjerg Kommunes hjemmeside med en høringsfrist på fire uger, og såfremt der ikke indkommer væsentlige indsigelser, ligger den lige til højrebenet. Så skal vi bare have købt et vejskilt, siger Søren Heide Lambertsen.

Den officielle navngivning kommer til at foregå ved et arrangement efter sommerferien.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Sædding-Guldager venter 500 tilskuere til pokalkampen mod AC Horsens

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce