Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune planlægger nyt parkeringsanlæg ved rådhuset

De første skitser til det nye parkeringsanlæg viser, at der er tale om et byggeri i tre etager med kælder, stue og førstesal, der tilsammen skal skabe plads til mellem 200 og 250 biler. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Bedst som byggeriet af et nyt parkeringshus i Danmarksgade skal til at gå i gang, viser det sig, at man på Esbjerg Rådhus går og brygger på planer om at opføre endnu et parkeringsanlæg i Rolfsgade.

Esbjerg: Parkeringspladser er en mangelvare blandt de cirka 475 kommunalt ansatte, der arbejder på rådhuset ved Torvegade. Det tvinger mange medarbejdere til at søge ned i de bagvedliggende gader for at parkere langs kantstenene – og det til stor gene for områdets beboere.

Problemet er velkendt og langtfra nyt, men nu kan der måske være bedring på vej. I forbindelse med udarbejdelse af den nye trafikplan for Esbjerg Midtby er en af de idéer, der er blevet fremlagt for politikerne i Teknik & Byggeudvalget, et nyt parkeringsanlæg.

Anlægget foreslås placeret på den eksisterende parkeringsplads i Rolfsgade. Pladsen har i dag båse til cirka 95 biler og er forbeholdt medarbejdere på Rådhuset og Politigården.

Parkering ved Rådhuset

Der er omkring 475 ansatte på Esbjerg Rådhus og omkring 335 parkeringspladser afsat i blandt andet Rolfsgade og det tilhørende parkeringshus.

Af de pladser har domshuset og politiet 50 pladser, mens 22 pladser går til administration i Kirkegade.

Det efterlader 263 parkeringspladser til de ansatte på rådhuset.

Hensyn til naboerne

De første skitser til det nye parkeringsanlæg viser, at der er tale om et byggeri i tre etager med kælder, stue og førstesal, der tilsammen skal skabe plads til mellem 200 og 250 biler.

- Tanken er, at man graver ned og laver kælder, for at p-anlægget ikke rager alt for langt op i bybilledet, men det er et vanskeligt område at give sig til at bygge i. Området er tæt bebygget. og der er mange naboer at tage hensyn til. I det øjeblik, man vil bygge bare en smule i højden, skal der også indregnes faktorer som for eksempel skyggevirkninger, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (S).

Han understreger, at der endnu kun er tale om et forslag.

- Parkeringsanlægget er en mulighed. Vi er åbne overfor idéen og vi er med på, at parkeringssituationen inde omkring rådhuset ikke er optimal. Omvendt er vi også kun lige gået i gang med at bygge et nyt parkeringshus i Danmarksgade. Det er vel at mærke et projekt til 40 millioner kroner, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Hvem betaler gildet?

Udvalgsformanden har derfor ingen planer om at udlevere kombinationen til det kommunale pengeskab, så man kan gang i endnu et stort parkeringsprojekt inden for den nærmeste fremtid.

- Lad mig sige det sådan, at anlægsudgifter ikke ligefrem er en kommunal mangelvare i øjeblikket. Vi har mange større projekter på tegnebrættet såsom moderniseringen af Byparken, der kommer til at koste os et tocifret millionbeløb. Lige nu kan jeg simpelthen ikke se, hvor pengene skal komme fra, siger Søren Heide Lambertsen.

Trafikplanen, og dermed også forslaget om et nyt parkeringsanlæg ved rådhuset, er fortsat under udarbejdelse. Planen afventer endelig politisk behandling i juni, hvorefter der venter en otte uger offentlig høring.

Bilerne holder tæt i Svendsgade på en helt almindelig hverdagseftermiddag. Området er presset af trafik og manglende parkeringdspladser ved Esbjerg Rådhus og Sydvestjysk Sygehus. Arkivfoto: Thomas Bruun
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande: - Vi er interesserede i at tale med ham

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce