Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune sætter turbo på kontroversielle gågade-planer

I øjeblikket er kun 12 ud af 26 lejemål på strækningen mellem Kronprinsensgade og Stormgade lejet ud. Det er den udvikling, der har fået indehaver af Café Guldægget Mark Mikkelsen til at tage bladet fra munden og byde ind med et kontroversielt forslag om at forkorte gågaden. Arkivfoto: Torben Meyer, Esbjerg Byhistorisk Arkiv
Onsdag mødtes Esbjerg Kommune med cityforeningen for at drøfte forslaget om at forkorte gågaden og tillade ensrettet kørsel på strækningen mellem Stormgade og Kronprinsensgade. Konklusionen på mødet blev, at kommunen arbejder videre med idéen i ekspresfart.
Annonce

Esbjerg: Kongensgade kan meget vel ende med at blive kortere, og det er slet ikke utænkeligt, at biler får adgang til strækningen mellem Kronprinsensgade og Stormgade.

Det er konklusionen på onsdagens møde mellem Esbjerg Kommune og cityforeningen. På dagsordenen var caféejer Mark Mikkelsens forslag om at afskære gågaden ved Kronprinsensgade og i stedet omdanne strækningen ned mod Stormgade til en allé med ensrettet trafik, korttidsparkering, bænke og bymiljø.

- Vi er fortsat positivt stemte, og konklusionen blev, at vi arbejder videre med idéen. Vi skal blandt andet have udarbejdet en visualisering af, hvordan gaden kan indrettes, så der er plads til både parkeringsbåse, fodgængere og bilister, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V).

Han deltog i mødet sammen med direktør for Teknik & Miljø Erik Jespersen. Overfor dem sad blandt andre Mark Mikkelsen og citychef Brigitta Christensen.

- Det var et godt møde. De var meget positive og tog godt imod idéen. Jeg er glad for, at kommunen og politikerne griber den bold, jeg har kastet og gerne deltager i en snak om fremtidens gågade. Det er tiltrængt og nødvendigt, siger indehaver af Café Guldægget og ophavsmand til forslaget om en ”Kongens Allé”.

Kongens Allé

Forslaget går ud på at afskære gågaden Kronprinsensgade og i stedet omdanne strækningen ned mod Stormgade til en allé efter fransk forbillede. Navnet skulle være Kongens Allé, og tanken er, at høje træer, støbejernsbænke og brede fortove kan skabe en anderledes bygade, der lokker nye former for butikker og erhverv til - for eksempel slagterforretninger, ostehandlere, blomsterbindere med videre.

Gaden forestilles indrettet med ensrettet trafik og parkeringsbåse langs den ene side med 30 minutter parkering. Derved genskabes en række af de korttidsparkeringspladser, der i forbindelse med renoveringen er blevet nedlagt i sidegaderne til Kongensgade.

Annonce

Mini-høring på vej

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er også umiddelbart positivt stemt overfor forslaget, men gågadens fremtid er ikke afgjort endnu, understreger han.

- Det er nogle spændende tanker, men vi er nødt til at gøre det her ordentligt og sikre en bredere involvering, inden vi går i gang med at ændre på gågadens grundlæggende struktur, siger Jesper Frost Rasmussen.

En mini-høring blandt udlejere og andre interessenter i den berørte ende af Kongensgade er netop næste skridt, siger udvalgsformand og partifælle Søren Heide Lambertsen.

- Vi vil også gerne have lejlighed til at lytte til nogle af dem, der ikke jubler over idéen, og dem vil vi gå i gang med at kontakte hurtigst muligt, siger han med henvisning til, at man arbejder under et stort tidspres.

- Vi er udfordret af, at man allerede er gået i gang med at forberede den nye belægning i nederste ende af Kongensgade. Det er ret sent, at vi er kommet i gang med det her – men bedre sent end aldrig, hvis altså det er denne vej, vi går. En ting er dog sikkert, og det er, at skal der ske noget, så er det nu. Derfor sætter vi turbo på, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce