Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune skal se smukkere ud

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er begejstret for den kommende omorganisering af Esbjerg Kommune, herunder ansættelsen af en ny stadsarkitekt - et forslag, som Henrik Vallø (Borgerlisten) i sin tid stillede. Arkivfoto: Martin Ravn

Ny stadsarkitekt skal sikre en høj kvalitet i større byggerier i Esbjerg Kommune.

Esbjerg Kommune: Ikke nok med, at Esbjerg Kommunes image skal have et løft - kommunen skal også rent fysisk være pænere.

Som en del af den plan, økonomiudvalget netop har fået forelagt af kommunaldirektør Rikke Vestergaard og resten af direktionen, indgår ansættelsen af en stadsarkitekt, der skal sikre, at kommunen får et "sammenhængende, visuelt udtryk på et højt, arkitektonisk niveau".

Ansættelsen af en stadsarkitekt er oprindeligt byrådsmedlem Henrik Valløs (Borgerlisten) ønske.

- Med stillingen som stadsarkitekt følger vi niveauet i andre større danske byer som for eksempel Århus, Ålborg, København og Vejle. Stadsarkitekten bliver den fagligt stærke person, der kan være med til at sikre, at nye byggeprojekter lever op til en vis kvalitet og standard og tænkes ind i en sammenhængende udvikling af byens arkitektoniske udtryk. Det var Henrik Vallø, der i sin tid bragte det op, og nu har direktionen adopteret det udmærkede forslag, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Stadsarkitekten får tillagt høringspligt ved alle større byggerier af væsentlig betydning i kommunen, og den pågældende skal påse, at arkitektoniske hensyn indarbejdes i gadebilledet. Funktionen placeres under Teknik & Miljø, men den endelige organisering i forvaltningen er af naturlige årsager endnu ikke fastlagt.

Esbjerg Kommune skal nemlig have ny direktør for Teknik & Miljø, idet den hidtidige (Hans Kjær, red.) går på pension med udgangen af januar.

- Den nye direktør, som ikke er ansat endnu, skal have plads til at lære sin egen forvaltning at kende, og derfor er der også i forhold til strategiplanen fra direktionen en tidsmæssig forskydning i de nye tiltag, der skal tænkes ind i den forvaltning, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Stadsarkitekten bliver den fagligt stærke person, der kan være med til at sikre, at nye byggeprojekter lever op til en vis kvalitet og standard og tænkes ind i en sammenhængende udvikling af byens arkitektoniske udtryk.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce