Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune tilbageholder millioner efter p-flop

Ved dynamisk parkeringshenvisning vil trafikanterne blive ledt til de større parkeringsanlæg ad de veje, som bedst kan afvikle trafikken. Arkivfoto.
De massive problemer med Ribes ny elektroniske parkeringshenvisning har fået Esbjerg Kommune til at holde en del af leverandørens betaling tilbage. Samtidigt er planerne om at indføre systemet i Esbjerg sat på pause.

Esbjerg: Det sker lige, som højsæsonen begynder, så timingen kunne ikke være bedre.

Sådan sagde formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (S), da han i begyndelsen af juni indviede Ribes nye elektroniske parkeringshenvisnings-system. Glæden blev dog kort. Flere af tavlerne virkede ikke, og kort tid efter måtte systemet slukkes igen.

Leverandøren, den Næstved-baserede virksomhed Atki, er blevet tilkaldt, men problemet er endnu ikke løst. Som konsekvens heraf har Esbjerg Kommune besluttet at tilbageholde en del af betalingen. To af i alt seks millioner kroner er endnu ikke blevet betalt, og alt arbejdet med at implementere systemet i Esbjerg er blevet sat på pause.

- Det var planen, at arbejdet i Esbjerg skulle gå i gang her i sensommeren, men indtil videre er alting sat på standby. Jeg kan roligt sige, at der er en vis skuffelse over produktet. Vi har fået leveret et system, der ikke fungerer, og leverandøren har fortsat ikke været i stand til at få det til at fungere. Det er selvsagt ikke tilfredsstillende, siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S).

Annonce

Dynamisk parkeringshenvisning

I 2017 afsatte det daværende byråd 6,5 millioner kroner til etablering af elektronisk parkeringshenvisning i Ribe og Esbjerg. Ribe Handelsstandsforening har med et tilskud på 250.000 kroner også været med til at finansiere det nye p-system.

De nye tavler er en blanding af dynamiske tavler, som angiver antallet af ledige pladser, og almindelige blå henvisningstavler, som viser vej til pladserne.

På den enkelte parkeringsplads foretages en detektering, og der sendes signaler herfra ud til de dynamiske tavler. Detekteringen kan foretages ved ind- og udkørsel til pladsen eller på den enkelte bås.

Ved dynamisk parkeringshenvisning vil trafikanterne blive ledt til de større parkeringsanlæg ad de veje, som bedst kan afvikle trafikken. Tavlerne oplyser trafikanterne om antallet af ledige pladser, og derved skulle det kunne undgås, at ikke-stedkendte trafikanter forvilder sig ind på eksempelvis Domkirkepladsen eller Torvet i Esbjerg.

Atki: Vi arbejder på sagen

Hos Atki, der leverer forskellige trafik- og parkeringsløsninger, beklager man forløbet.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at der har været problemer med systemet. Tavlerne er fortsat slukkede, men vi tester de seneste tilretninger i denne uge og afstemmer med kommunen, hvornår p-henvisningstavlerne igen kan tændes, siger administrerende direktør Claus Mejlby.

I første omgang var der tale om en software-fejl, der betød, at alle p-tavler nulstillede i løbet af natten, selvom der fortsat var biler parkeret på pladserne. Det problem skulle nu være løst, men man har samtidig været nødt til at foretage en række justeringer på grund af problemer med systemets trådløse sensorer og en række uforudsete kørselsmønstre.

- Vi har sammen med Esbjerg kommune og vores underleverandør arbejdet målrettet på at få identificeret og rettet fejlene, så tavlerne hurtigst muligt giver et retvisende billede af de frie parkeringspladser. Seneste softwareopdatering blev installeret i mandags, og Esbjerg kommune har samtidigt bistået med montering af nogle steler (pæle, sten, søjler eller lignende, red.) til at vejlede billister i ind- og udkørsel, så sensorer bliver aktiveret korrekt, forklarer Claus Mejlby.

Han forventer, at tavlerne i Ribe vil kunne tændes igen inden længe, og at man kan implementere sensorer og montere parkeringshenvisningstavler i Esbjerg By indenfor de næste seks uger.

Baggrunden

I 2017 afsatte det daværende byråd 6,5 millioner kroner til etablering af elektronisk parkeringshenvisning i Ribe og Esbjerg. Ribe Handelsstandsforening har med et tilskud på 250.000 kroner også været med til at finansiere det nye p-system, der skal guide parkeringssøgende trafikanter, så de hurtigere finder hen til de ledige pladser. På den måde håber man at kunne mindske en del af trafikken i både Ribe- og Esbjerg Centrum. Samtidigt skal den nye skiltning gerne medvirke til, at blandt andre turister ikke parkerer ulovligt ved Ribe Domkirke eller i sidegaderne til Esbjerg gågade.

I Esbjerg bliver Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Havn også en del af ordningen, men de skal selv betale gildet. De dynamiske tavler koster cirka 15.000 kroner stykket, mens de almindelige statiske tavler koster cirka 5000 kroner stykket. Også Føtex og Broen Shopping har fået tilbud om at komme med i ordningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce