Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune tilbageholder millioner efter p-flop

Ved dynamisk parkeringshenvisning vil trafikanterne blive ledt til de større parkeringsanlæg ad de veje, som bedst kan afvikle trafikken. Arkivfoto.
De massive problemer med Ribes ny elektroniske parkeringshenvisning har fået Esbjerg Kommune til at holde en del af leverandørens betaling tilbage. Samtidigt er planerne om at indføre systemet i Esbjerg sat på pause.

Esbjerg: Det sker lige, som højsæsonen begynder, så timingen kunne ikke være bedre.

Sådan sagde formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (S), da han i begyndelsen af juni indviede Ribes nye elektroniske parkeringshenvisnings-system. Glæden blev dog kort. Flere af tavlerne virkede ikke, og kort tid efter måtte systemet slukkes igen.

Leverandøren, den Næstved-baserede virksomhed Atki, er blevet tilkaldt, men problemet er endnu ikke løst. Som konsekvens heraf har Esbjerg Kommune besluttet at tilbageholde en del af betalingen. To af i alt seks millioner kroner er endnu ikke blevet betalt, og alt arbejdet med at implementere systemet i Esbjerg er blevet sat på pause.

- Det var planen, at arbejdet i Esbjerg skulle gå i gang her i sensommeren, men indtil videre er alting sat på standby. Jeg kan roligt sige, at der er en vis skuffelse over produktet. Vi har fået leveret et system, der ikke fungerer, og leverandøren har fortsat ikke været i stand til at få det til at fungere. Det er selvsagt ikke tilfredsstillende, siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S).

Annonce

Dynamisk parkeringshenvisning

I 2017 afsatte det daværende byråd 6,5 millioner kroner til etablering af elektronisk parkeringshenvisning i Ribe og Esbjerg. Ribe Handelsstandsforening har med et tilskud på 250.000 kroner også været med til at finansiere det nye p-system.

De nye tavler er en blanding af dynamiske tavler, som angiver antallet af ledige pladser, og almindelige blå henvisningstavler, som viser vej til pladserne.

På den enkelte parkeringsplads foretages en detektering, og der sendes signaler herfra ud til de dynamiske tavler. Detekteringen kan foretages ved ind- og udkørsel til pladsen eller på den enkelte bås.

Ved dynamisk parkeringshenvisning vil trafikanterne blive ledt til de større parkeringsanlæg ad de veje, som bedst kan afvikle trafikken. Tavlerne oplyser trafikanterne om antallet af ledige pladser, og derved skulle det kunne undgås, at ikke-stedkendte trafikanter forvilder sig ind på eksempelvis Domkirkepladsen eller Torvet i Esbjerg.

Atki: Vi arbejder på sagen

Hos Atki, der leverer forskellige trafik- og parkeringsløsninger, beklager man forløbet.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at der har været problemer med systemet. Tavlerne er fortsat slukkede, men vi tester de seneste tilretninger i denne uge og afstemmer med kommunen, hvornår p-henvisningstavlerne igen kan tændes, siger administrerende direktør Claus Mejlby.

I første omgang var der tale om en software-fejl, der betød, at alle p-tavler nulstillede i løbet af natten, selvom der fortsat var biler parkeret på pladserne. Det problem skulle nu være løst, men man har samtidig været nødt til at foretage en række justeringer på grund af problemer med systemets trådløse sensorer og en række uforudsete kørselsmønstre.

- Vi har sammen med Esbjerg kommune og vores underleverandør arbejdet målrettet på at få identificeret og rettet fejlene, så tavlerne hurtigst muligt giver et retvisende billede af de frie parkeringspladser. Seneste softwareopdatering blev installeret i mandags, og Esbjerg kommune har samtidigt bistået med montering af nogle steler (pæle, sten, søjler eller lignende, red.) til at vejlede billister i ind- og udkørsel, så sensorer bliver aktiveret korrekt, forklarer Claus Mejlby.

Han forventer, at tavlerne i Ribe vil kunne tændes igen inden længe, og at man kan implementere sensorer og montere parkeringshenvisningstavler i Esbjerg By indenfor de næste seks uger.

Baggrunden

I 2017 afsatte det daværende byråd 6,5 millioner kroner til etablering af elektronisk parkeringshenvisning i Ribe og Esbjerg. Ribe Handelsstandsforening har med et tilskud på 250.000 kroner også været med til at finansiere det nye p-system, der skal guide parkeringssøgende trafikanter, så de hurtigere finder hen til de ledige pladser. På den måde håber man at kunne mindske en del af trafikken i både Ribe- og Esbjerg Centrum. Samtidigt skal den nye skiltning gerne medvirke til, at blandt andre turister ikke parkerer ulovligt ved Ribe Domkirke eller i sidegaderne til Esbjerg gågade.

I Esbjerg bliver Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Havn også en del af ordningen, men de skal selv betale gildet. De dynamiske tavler koster cirka 15.000 kroner stykket, mens de almindelige statiske tavler koster cirka 5000 kroner stykket. Også Føtex og Broen Shopping har fået tilbud om at komme med i ordningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Annonce