Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommune vil rette op på fejl på vandløb

Vandløbet igennem Ribe Byferie, der er en del af Haulund Bæk, er en af de strækninger, hvor Esbjerg Kommune har konstateret mangelfuld vedligehold. Nu skrider kommunen så til handling. Foto: Kåre Welinder
Esbjerg Kommune skal finde 4,2 millioner kroner, så regulativerne for en række vandløb atter kan blive opfyldt. I den sydlige del af kommunen handler det om fem vandløb, hvor kommunen selv har konstateret fejl.

Ribeområdet: I december sidste år meddelte Esbjerg Kommune, at man havde konstateret fejl på i alt 19 vandløb fordelt i hele kommunen. Nu har først forvaltningen og siden Teknik & Byggeudvalget taget stilling til, hvordan der skal handles.

- Vi har bedt direktionen om at finde 4,2 millioner kroner, så vi kan handle som forvaltningen har foreslået. Esbjerg Kommune har jo selv været med til ikke at overholde regulativerne, så det er vigtigt, at der findes midler til at rette op på de fejl her og nu, og at fejlene rettes op snarest muligt. Det er især de steder, hvor der er afvandingsmæssige konsekvenser, at vi skal handle først, forklarer udvalgsformand Søren Heide Lambertsen(V).

To røde vandløb

Forud for fredagens møde var alle 19 strækninger delt ind i en rød, gul og grøn kategori alt efter, hvor vigtigt det var at handle på den givne strækning.

Den del af Haulund Bæk, som går tværs gennem Ribe Byferie Resorts område, blev eksempelvis markeret som rød, da sand og grøde har ophobet sig uforholdsmæssigt meget. Forslaget her er at leje en specialmaskine kaldet en edderkop til at oprense sandet, hvorefter grus og sten skal omlægges manuelt.

Også Faurholt Vestre Bæk mellem Høm og Skallebæk øst for Ribe er markeret rød. Den tørrer ud i sommerperioden, og nu skal en kontrolmåling inden længe afgøre, om strækningen skal bundskovles.

Annonce

Dialog med bredejere

En række strækninger er markeret som gule, som betyder, at der er behov for en yderligere vurdering af strækningen, inden den enten bliver rød eller grøn. Her er der tale om strækninger af henholdvis Plougstrup Møllebæk nær Jernved, Nørre Fortekanal/Gl. Fortegrøft, en del af Hjortvad Å nær Ribe Nørremark samt Vester Vedsted Bæk. Langeskifter Kanal nær Kalvslund er blevet vurderet grøn, således at regulativet for den strækning ændres, så det passer med de nuværende forhold.

Tilfældet for alle røde og gule strækninger er, at bredejerne inddrages i en dialog, inden den endelige løsning vælges.

- Det betyder, at det ikke er i næste uge, at skovlene kommer i vandet. Det er imidlertid vigtigt, at vi skrider til handling nu, fordi det i udvalget er vigtigt for os at gøre noget ved dette område. Vi har derfor også bedt om at få løbende opdateringer, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg Energy

Energy kigger langt efter fjerdepladsen efter sent nederlag i Herning

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce