Annonce
Esbjerg

Kommune vil undgå Else-situation: Sender 2500 ansatte i ældreplejen på kursus i værdighed

Formanden for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog (DF), glæder sig over det uddannelsesforløb, der er blevet strikket sammen til 2.500 ansatte inden for plejesektoren i Esbjerg Kommune. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune sender nu samtlige 2500 medarbejdere inden for plejeområdet på et særligt udviklet kursusforløb, der skal sikre værdighed i ældreplejen. Udvalgsformand håber at undgå en sag som Else-sagen fra Aarhus.

Esbjerg Kommune: Sagen fra plejehjemmet Kongsgården i Aarhus, hvor 90-årige Else blev udsat for uværdige overgreb, kunne formentlig ske alle steder, hvor mennesker arbejder med mennesker.

Det siger formanden for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog (DF). Han håber, at en ny værdighedsuddannelse, som Sundhed & Omsorg i samarbejde med UC Syd og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg i øjeblikket er i gang med at designe, kan forhindre en lignende sag i Esbjerg Kommune.

Kurserne er  målrettet alle cirka 2500 medarbejdere inden for Sundhed & Omsorg og kaldes VIP - Værdighed i Praksis. Det er ansatte på plejecentre, hjemmeplejen, sygeplejen samt på sundhedscentrene, der skal igennem forløbet fordelt med cirka 60 ledere og 2440 medarbejdere i form af social- og sundhedspersonale, sygeplejersker og terapeuter.

Annonce


Jeg var ligeså rystet og vred som resten af Danmark, da jeg havde set udsendelsen, og de overgreb kan hverken forklares eller forsvares.

Olfert Krog (DF)


Indholdet af kurserne baserer sig på en analyse, som Marselisborg Consulting har udarbejdet, af  de daglige dilemmaer, medarbejderne møder samt deres behov for nye kompetencer.

- Kurserne, som alle medarbejdere skal igennem, er ikke en konsekvens af den forfærdelige sag fra Aarhus, men udspringer af den værdighedspolitik, alle landets kommuner har skullet formulere, og som for kort tid siden også blev vedtaget i Esbjerg Byråd. Men en politik på et stykke papir er ikke noget værd, hvis der ikke er handling bag, og det er derfor, Sundhed & Omsorg sammen med Sundhedsstyrelsens Videnscenter for værdig ældrepleje blandt andet har drøftet, hvordan man kan uddanne medarbejdere i værdig ældrepleje. Med den oprørende TV2-dokumentar, som hele Danmark fik mulighed for at se, er vores initiativ bare endnu mere aktuelt, konstaterer Olfert Krog og fortsætter:

- Jeg var ligeså rystet og vred som resten af Danmark, da jeg havde set udsendelsen, og de overgreb kan hverken forklares eller forsvares. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå noget, der bare minder om det, og der spiller den uddannelses-indsats, vi nu sætter i værk, godt ind som et af redskaberne.

Samarbejde med videnscenter

Esbjerg Kommune har i lighed med landets øvrige kommuner mulighed for at bede om støtte og rådgivning fra det nationale Værdighedsrejsehold, som giver konsulentforløb til udvalgte medarbejdere og ledere i kommunerne.

Imidlertid valgte Sundhed & Omsorg at uddanne alle medarbejdere i en værdig ældrepleje, og derfor er det aftalt med Videnscenteret at igangsætte et forløb lokalt i Esbjerg Kommune. Videnscenteret bidrager med materiale og viden, men Sundhed & Omsorg er ansvarlig for hele forløbet.

Formålet med projektet er at styrke og udvikle indsatsen omkring værdighed for borgerne gennem kompetenceudviklingsforløb, der skal give medarbejderne de nødvendige redskaber og viden til at kunne omsætte borgerens forståelse af værdighed til praksis.

Annonce

Mange dilemmaer

Olfert Krog, er det nødvendigt at skulle på kursus for at vide, at man simpelthen ikke behandler mennesker, som eksempelvis Else blev det?

- Nej, det mener jeg bestemt ikke, at det er, men vores kursusforløb er heller ikke en konsekvens af den sag, omend det gerne skulle kunne være med til at forhindre en sådan sag i at opstå her. Igennem analysen er der identificeret dilemmaer, som kan opstå i den daglige pleje i forhold til, hvordan man som omsorgsperson vægter hensynet til pårørende og/eller fagligheden i den daglige pleje op mod hensynet til borgerens selvbestemmelse, livskvalitet og værdighed. Det er blot én af de ting, kurserne skal tage fat om, siger udvalgsformanden.

De første forløb forventes afholdt i november 2020, og eftersom 2500 skal gennem uddannelsen, er de sidste medarbejdere formentlig først igennem i løbet af 2022.

Eksempler på dilemmaer

I analyserapporten er der en lang række eksempler på daglige dilemmaer i plejen:

  1. En borger på plejehjem taget på, fordi han elsker maden. Ægtefællen ønsker, at borgeren skal på slankekur, men sundhedsfagligt er borgeren ikke overvægtig, og medarbejderne kan se, at borgeren nyder måltiderne. Dilemmaet er, at medarbejderne oplever, at de pårørende sætter andre standarder for indsatsen, end borgeren selv ønsker og fagligt har behov for.
  2. En borger har en beskidt trøje på, men ønsker ikke at få skiftet trøjen, hvilket medarbejderne har accepteret. Det, de pårørende ser, er, at borgeren sidder i en beskidt trøje, hvilket opleves som uværdigt. Dilemmaet ligger i, at medarbejderne oplever, at de pårørende ikke forstår medarbejdernes overvejelser i forhold til borgerens værdighedsforståelse.
  3. På en borgers spisebord ligger en høj stak bøger, som borgeren placerer maden ovenpå. Medarbejderne vælger at fjerne bøgerne. Dette sker gentagne gange og efter noget tid bliver borgeren udadreagerende. Dilemmaet heri ligger både i, at medarbejderne oplever, at der roder hos borgeren, at det er uhygiejnisk at spise ovenpå bøgerne, og at de næste medarbejdere derfor risikerer at vurdere, at vedkommende ikke lever op til de faglige standarder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce