Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommunes idrætspris: Her er de nominerede

Speedwaykøreren Niels Kristian Iversen er nomineret til Esbjerg Kommunes idrætspris. Foto: Chresten Bergh

Torsdag løftede borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) sløret for, hvem der er nomineret til Esbjerg Kommunes idrætspris.

- Vi har igen haft en rigtig god snak omkring det, men vi kan altså kun indstille tre styks, fortæller borgmesteren.

De nominerede er:

Speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen, der i 2018 vandt det individuelle danske mesterskab for syvende gang i træk. Desuden formåede "Puk" i det forgangne år at køre sig tilbage i grandprix-serien.

EfB's fodboldhold er også blandt de tre nominerede. I foråret rykkede klubben tilbage i superligaen efter to altafgørende kampe mod Silkeborg, men også efteråret har som bekendt været rigtig fint for cheftræner John Lammers & Co., der overvintre på fjerdepladsen i landets bedste fodboldrække.

Endelig er også Team Esbjerg-profilen Estavana Polman nomineret. Hun har spillet i Team Esbjerg siden 2013. Hun er nomineret for sit fantastiske håndboldspil.

- Men vi kan desværre kun vælge en af dem, så det glæder vi os til at kunne afsløre, siger Jesper Frost Rasmussen.

Og navnet på vinderen af Esbjerg Kommunes idrætspris afsløres ved en fest i Musikhuset Esbjerg fredag den 8. februar.

Annonce
EfB er tilbage i superligaen og er også nomineret til Esbjerg Kommunes idrætspris. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Team Esbjergs Estavana Polman er også nomineret til Esbjerg Kommunes idrætspris. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce