Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kommunes idrætspris: Her er de nominerede

Speedwaykøreren Niels Kristian Iversen er nomineret til Esbjerg Kommunes idrætspris. Foto: Chresten Bergh

Torsdag løftede borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) sløret for, hvem der er nomineret til Esbjerg Kommunes idrætspris.

- Vi har igen haft en rigtig god snak omkring det, men vi kan altså kun indstille tre styks, fortæller borgmesteren.

De nominerede er:

Speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen, der i 2018 vandt det individuelle danske mesterskab for syvende gang i træk. Desuden formåede "Puk" i det forgangne år at køre sig tilbage i grandprix-serien.

EfB's fodboldhold er også blandt de tre nominerede. I foråret rykkede klubben tilbage i superligaen efter to altafgørende kampe mod Silkeborg, men også efteråret har som bekendt været rigtig fint for cheftræner John Lammers & Co., der overvintre på fjerdepladsen i landets bedste fodboldrække.

Endelig er også Team Esbjerg-profilen Estavana Polman nomineret. Hun har spillet i Team Esbjerg siden 2013. Hun er nomineret for sit fantastiske håndboldspil.

- Men vi kan desværre kun vælge en af dem, så det glæder vi os til at kunne afsløre, siger Jesper Frost Rasmussen.

Og navnet på vinderen af Esbjerg Kommunes idrætspris afsløres ved en fest i Musikhuset Esbjerg fredag den 8. februar.

Annonce
EfB er tilbage i superligaen og er også nomineret til Esbjerg Kommunes idrætspris. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Team Esbjergs Estavana Polman er også nomineret til Esbjerg Kommunes idrætspris. Foto: Martin Ravn
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce