Annonce
Esbjerg

Esbjerg Kunstmuseum høster ny støtte

Esbjerg Kunstmuseum har på under en måned modtaget flere større støttebeløb fra fonde. Arkivfoto.
Støttemidlerne fortsætter med at regne ned over Esbjerg Kunstmuseum.
Annonce

Esbjerg: Støttekronerne regner ned over Esbjerg Kunstmuseum, som var det den danske sommerregn over de ferieglade danskere.

I sidste uge var det Kulturministeriets Forskningsudvalg, der støttede Esbjerg Kunstmuseum med en halv million kroner. Ugen forinden var det Ny Carlsbergfondet der støttede med et stort beløb fra deres Covid-19-pulje.

Nu er det Bikubenfonden, der har valgt at støtte det esbjergensiske kunstmuseum med 225.000 kr. til det interaktive kunstneriske projekt "Mit museum", mens Augustinusfonden har bidraget til museets nye undervisningstiltag "Vitale værkmøder og digitale dialoger" med 50.000 kr.

Annonce

Positivt svar fra særlig pulje

Samtidig har museet netop modtaget positivt svar fra 15. Juni Fonden, der i kølvandet på Covid-19 har oprettet en særlig pulje til kunstmuseerne til indkøb af dansk samtidskunst.

Fonden har således valgt at bevilge 135.000 kr., så tre skulpturelle værker af den unge billedkunstner Amalie Jakobsen nu kan indlemmes i Esbjerg Kunstmuseums samling.

- De færreste er nok klar over, hvor stor en del af vores tid, der går med at rejse eksterne midler til vores arbejde. At det lykkes på denne overbevisende måde, er simpelthen fantastisk. Esbjerg Kunstmuseum er ualmindelig hårdt spændt for ressourcemæssigt. At de nationale fonde atter træder til og bakker op om vores faglige profil og anderledes ideer, er derfor enestående – på museet er vi alle sammen både stolte og meget taknemmelige over opbakningen udefra, siger Esbjerg Kunstmuseums direktør, Inge Merete Kjeldgaard.


At de nationale fonde atter træder til og bakker op om vores faglige profil og anderledes ideer, er derfor enestående.

Inge Merete Kjeldgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce