Annonce
Esbjerg

Esbjerg-læge bliver leder af skadestuen

Alice Skovhede Nielsen, 41 år og fra Esbjerg, tiltræder som ny ledende overlæge i FAM den 1. september.
Ny ledelse på Fælles Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus er nu udpeget.

Esbjerg: Ledelsen på akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg er nu faldet på plads.

Overlæge Alice Skovhede Nielsen fra Esbjerg er ansat som ledende overlæge i Akutmodtagelsen. - Jeg glæder mig til at blive del af ledelsen i en meget succesfuld akutmodtagelse – kendt for høj faglighed og en prisbelønnet uddannelse af læger, siger hun. Alice Skovhede Nielsen, 41 år, har læst til læge i København, men fik hurtigt efter kandidatgraden sin første faglige tilknytning til Sydvestjysk Sygehus, hvor hun indtil 2015 specialiserede sig i behandling af nyrepatienter. Derefter fortsatte hun med fokus på højtspecialiseret behandling af nyrepatienter på OUH i Odense.

- Mit mål er at få faglighed, tværfaglighed, uddannelse og gode patientoplevelser til at gå op i en højere enhed, fortæller den nye ledende overlæge.

Fra september vil hun sammen med ledende oversygeplejerske Jette Kynde Schøtz udgøre ledelsesteamet i Akutmodtagelsen.

Alice Skovhede Nielsen bor i Esbjerg med sin mand, der også er læge på sygehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce