Annonce
Sport

Esbjerg lejer forsvarsspiller hos danmarksmester

Kristian Riis (til højre) var i sidste sæson udlejet fra FC Midtjylland til Vendsyssel. I denne sæson er han sendt til Esbjerg på en lejeaftale.

Den talentfulde forsvarsspiller Kristian Riis bliver udlejet fra FC Midtjylland til Esbjerg resten af sæsonen.

Med ti dage tilbage af transfervinduet har superligaoprykkeren Esbjerg sikret sig forstærkning i holdets centrale forsvar.

Tirsdag har klubben haft snøren ude efter 21-årige Kristian Riis, som vestjyderne har sikret sig på en lejeaftale fra FC Midtjylland. Aftalen gælder for resten af sæsonen.

Det meddeler de to superligaklubber på deres hjemmesider.

I Esbjerg skal han tage konkurrencen op med rutinerede Agus Garcia og Markus Halsti i det centrale forsvar. Cheftræner John Lammers ser Riis som et perfekt supplement.

- Det er en rigtig god mulighed for Esbjerg, at vi kan tilknytte en spiller med så åbenlyse kvaliteter.

- Han er en hurtig central forsvarsspiller og en vinder af natur, og han har allerede fået en masse erfaring på et højt niveau med kampe for både Vendsyssel og selvfølgelig FC Midtjylland, siger John Lammers.

Han henviser til, at Riis i sidste sæson var udlejet til Vendsyssel, som han var med til at spille op i landets bedste række.

Selv om Riis nu udlejes for anden sæson i træk, er han ikke afskrevet i FC Midtjylland, hvor han har kontrakt frem til 2022. Det siger midtjydernes sportschef, Svend Graversen.

- Det skal understreges, at Kristian fortsat er en spiller, som vi tror meget på i FC Midtjylland. Vi ved, at han har kvaliteterne, og udlejningen er en unik mulighed for, at Kristian kan etablere sig i Superligaen.

- Lige nu er det bedste for Kristian, at han kontinuerligt kommer tættere på spilletid, og den mulighed anser alle parter for at være til stede hos Esbjerg, siger sportschefen.

Kristian Riis har tidligere i karrieren spillet syv kampe for Danmarks U17-landshold og to kampe for U20-landsholdet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce