Annonce
forside

Esbjerg mangler 150 nyuddannede jurister hvert år

Det Faglige Hus' chefjurist Mikael Marstal vurderer, at Det Faglige Hus årligt har brug for 10-20 jurister. Arkivfoto.

Op mod 40 virksomheder indgår i en arbejdsgruppe, der skal skaffe en jura-uddannelse under Syddansk Universitet til Esbjerg. En af initiativtagerne, Det Faglige Hus, skal årligt bruge 10-20 jurister.

Esbjerg: Private virksomheder, kommunale kontorer og statslige styrelser indenfor en radius af 75 minutters kørsel fra Esbjerg har som minimum et samlet behov for 100-150 nyuddannede jurister hvert år.

Det viser en undersøgelse, som Business Esbjerg har foretaget for at afdække behovet for etablering af en jura-uddannelse ledet af Syddansk Universitet i Esbjerg.

I alt drejer det sig om op imod 40 virksomheder, som nu indgår i en arbejdsgruppe.

Blandt initiativtagerne er Det Faglige Hus, hvor man gerne ser opbygningen af et "jura-miljø" omkring Esbjerg. Det vil medføre, at Det Faglige Hus får lettere ved at rekruttere jurister fra nærområdet, oplyser chefjurist Mikael Marstal, der vurderer, at Det Faglige Hus årligt har brug for 10-20 jurister.

- Vi ser også ind i et stigende behov, og vi ser en klar fordel i at kunne rekruttere fra nærområdet. Indtil nu er vi lige netop lykkedes med rekrutteringen, men mange ansættelser strander på, at de allerdygtigste bor langt væk, forklarer Mikael Marstal og fortsætter:

- Vi ser også en fordel for byen ved at have et jurastudie tilknyttet. Det er med til at sætte Esbjerg endnu mere på landkortet.

Annonce

Vi ser også en fordel for byen ved at have et jurastudie tilknyttet. Det er med til at sætte Esbjerg endnu mere på landkortet.

Mikael Marstal, chefjurist hos Det Faglige Hus.

Få ansøgninger

En medvirkende årsag til, at behovet for en vestjysk jurauddannelse er blevet mere aktuel, er også udflytningen af statslige arbejdspladser, hvor blandt andet Ribe er blevet hjemsted for dele af Færdselsstyrelsen og Skattestyrelsen.

Karin Bergen, personskattedirektør med arbejdssted i den forhenværende amtsgård i Ribe, vurderer at have behov for 15-20 nyuddannede jurister hvert år. Som det er i dag, modtager hun meget få ansøgninger, når styrelsen slår juriststillinger op.

- Derfor synes jeg også, det er rigtigt fint, at Esbjerg Kommune og Business Esbjerg arbejder hårdt for at skaffe gode uddannelsesmuligheder hertil. Hvis det lykkes at uddanne jurister i nærområdet, vil det med stor sandsynlighed give mig lettere adgang til at løse opgaverne, og det vil gøre opgaven med at opbygge styrelsen her nemmere, siger Karin Bergen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce