Annonce
Esbjerg Energy

Esbjerg med skævt turneringsprogram

Esbjerg Energy overbeviste senest med 4-1 hjemme over Rødovre og er klatret opad i tabellen. Foto: André Thorup
Esbjerg Energy spiller seks af ni kampe i december på udebane. Det stik modsatte er tilfældet i januar. Trænerfyring indtil videre uden nogen resultatmæssig effekt i Odense.

Efter en kamppause på 10 dage kun afbrudt af en træningskamp mod U20-landsholdet i lørdags, der blev tabt 3-2, skøjter Esbjerg Energy igen ind på turneringsisen fredag aften i Odense.

Forude venter en uhyre travl december med hele ni kampe inden årsskiftet – de syv af dem inden jul. Seks af dem er på udebane, og dermed er programmet i december det diametralt modsatte af programmet i januar – her har Esbjerg Energy seks af ni kampe på hjemmebane.

Annonce

To forskellige formkurver

Odense er ligaens absolutte bundprop med blot 12 point for 23 kampe, men Esbjerg Energy måtte i sin slingrende periode i starten af sæsonen have overtid til hjælp for at hive en 3-2-sejr med hjem fra Fyn.

Siden da fik Odense ikke blot revanche med en overtidssejr på 4-3 i Esbjerg, men også et par fine hjemmesejre over Herning og Frederikshavn. Det var bare ikke godt nok for klubbens ledelse, der for et par uger siden valgte at fyre træner Pelle Svensson. Ind kom i stedet Marc Lefebvre, der imidlertid indtil videre ikke har haft held til at vende den fynske lykke.

To nederlag på egen is mod topholdene Rungsted og Aalborg blev i tirsdags fulgt op af 3-4 i Rødovre.

Over for det står et Esbjerg Energy-hold, der synes at have lagt den vaklende og usikre start bag sig. Flere af holdets profiler er vendt tilbage fra skader, og resultaterne begynder at komme. Topholdene Rungsted og Aalborg blev slået 6-0 og 3-1, og siden fulgte en solid sejr på 4-1 hjemme over Rødovre. 13-2 i de seneste tre kampe og en klart opadgående formkurve gør Esbjerg Energy til forholdsvis klar favorit fredag aften.

Kampen i VinMedKant Arena i Odense spilles 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce